Telekom Srbija opremio još 20 informatičkih kabineta u školama u Srbiji | Mondo Portal

  • Izdanje: Potvrdi
Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Društvo

Telekom Srbija opremio još 20 informatičkih kabineta u školama u Srbiji

Izvor Telekom Srbija Izvor Promo
Izvor Telekom Srbija Izvor Promo

Kompanija Telekom Srbija nastavila je opremanje informatičkih kabineta u osnovnim školama u okviru projekta "Stvaramo znanje" koji se već treću godinu zaredom sprovodi u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Generalni direktor kompanije Telekom Srbija Predrag Ćulibrk i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević svečano su uručili računarsku i prateću opremu Osnovnoj školi "Milan Munjas" u Ubu, jednoj od 20 škola kojima je ove godine dodeljena donacija Telekoma Srbija.

Generalni direktor Telekoma Srbija podsetio je da je ta kompanija tokom tri godine opremila 60 informatičkih kabineta u 60 osnovnih škola širom Srbije i da se projekat "Stvaramo znanje" realizuje u okviru programa "Pokrećemo pokretače".

"Projekat opremanja informatičkih kabineta u osnovnim školama pokrenuli smo 2017. godine povodom 20 godina postojanja naše kompanije, sa ciljem da učenicima i nastavnicima obezbedimo savremene uslove za rad, kako bi digitalnu pismenost podigli najoš viši nivo. Povezivanje digitalnih komunikacija sa učenjem danas je jako važno, jer deca upravo u školama na pravi način uče kako da iskoriste prednosti modernih tehnologija, ali i kako da zaobiđu sve opasnosti koje one nose. Pokretače vidimo u novim naraštajima iupravo je osnaživanje i ulaganje u mlade nešto čemu kao kompanija tradicionalno posvećujemo veliku pažnju i što predstavlja važan aspekt društvene odgovornosti Telekoma Srbija", izjavio je Predrag Ćulibrk, generalni direktor kompanije Telekom Srbija.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević zahvalio se Telekomu Srbija na vrednim donacijama za informatičke kabinete, imajući u vidu da je informatika i računarstvo danas obavezan predmet u osnovnim školama.

"Od ove školske godine Informatika i računarstvo izučava се kao obavezni predmet u V, VI iVII razredu. Kako bismo ostavarili kontinuitet informatičkog obrazovanja formirali smo Radnu grupu za uvođenje informatike kao obaveznog predmeta u prvi ciklus osnovnog obrazovanja. Time ukazujemo da se osnovne digitalne kompetencije grade prevashodno usistemu obrazovanja, od najranijeg uzrasta. Nastavnik je taj koji treba da bude kompetentan da koristi tehnologiju za organizovanje novih, raznovrsnih oblika učenja, nastave i ocenjivanja, a u skladu sa uzrasnim i razvojnim karakteristikama, mogućnostima i interesovanjima učenika i školskom klimom", rekao je Šarčević i nastavio:

"Kroz projekat 'Stvaramo znanje'“ škole pobednice dobile su neophodnu osnovu za odgovornu, smislenu i etičku primenu digitalnih tehnologija, koje imaju ključnu ulogu u sistemu obrazovanja 21. veka".

Škola "Milan Munjas" jedna je od 20 škola koje su građani odabrali tokom internet glasanja.

Direktorka škole ukazala je na značaj angažovanja lokalne zajednice tokom glasanja i izbora škole.

"Ta oprema je za nas izuzetno važna i znamo da će u visokom stepenu podići kvalitet nesamo nastave informatike, već i ukupne nastave i vannastavnih aktivnosti koje možemo da ponudimo učenicima. Ovakvi projekti pokazuju koliko je važno da se oko zajedničkog cilja ujedine svi akteri obrazovnog procesa u školama, lokalna zajednica, nadležno ministarstvo i društveno odgovorne firme", izjavila je direktorka OŠ "Milan Munjas" Živana Baratović.

"Pored osnovne škole "Milan Munjas“, sredstva za opremanje informatičkih kabineta ove godine dodeljena su i osnovnim školama: "Đura Jakšić", Čurug, "Doža Đerđ", Gunaroš, "Branko Ćopić", Lukićevo, "Sava Munćan", Kruščica, "Jovan Popović", Susek, "Majur", Majur, "Sveti Sava", Popučke,  "Petar Vragolić", Ljubovija, "14. oktobar", Barič, "9. maj", Sastavci, "Sveti Sava", Toponica, "Karađorđe", Rača, "Branko Radičević", Sedlare, "Sreten Lazarević", Prilike, "Vuk Karadžić", Donji Milanovac, "Dositej Obradović", Vražogrnac, "Branko Radičević", Trgovište, "Stana Bačanin", Leposavić i "Vuk Karadžić", Žitni Potok.

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

PRIČE IZ SRPSKIH ZATVORA

MONDO & EU