• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić: Završetak izgradnje Kliničkog centra Srbije do avgusta 2021.

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Radovi na izgradnji i rekonstrukciji Kliničkog centra Srbije u Beogradu idu brže od očekivanog i sigurni smo da će biti gotovi do avgusta 2021. godine, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Nakon svečenosti povodom uručenja ugovora o zaposlenju najboljim učenicima i studentima medicinskih fakulteta, Vučić je izrazio nadu da će do kraja januara sledeće godine početi rušenje, kako kaze, najlošijeg infrastruktnurnog objekta u našem zdravstvu, a to je zgrada Infektivne klinike u Beogradu i početi izradnja nove.

Predsednik je najavio i da će država uložiti novac u domove zdravlja i ambulante širom Srbije, kako bi građani iz unutrašnjosti imali najbolju zdravstvenu zaštitu i kako ne bi morali da putuju u velike gradove.

Možda će vas zanimati

 "Promenili smo stanje u zdravstvenom sistemu Srbije, nekada na evropskim listama nisu hteli ni da mere stanje srpskog zdravstva, a danas smo ispred sedam ili osam država članica Evropske unije u toj oblasti. To je zato što ulažemo mnogo novca, jer želimo najbolje rezultate, a to možemo učiniti ako angažujemo najbolje mlade lekare", podvukao je Vučić.

Ukazao je da je plata medicinskih sestara danas za 38 odsto veća nego što je bila pre 2014. godine, ali, kako kaže predsednik, nije zadovoljan tim rezultatom, jer - mora biti veća.

Plata medicinske sestre 2012. godine nije prelazila 28.000 ili 29.000 dinara, da je sada oko 50.000 dinara i da će se još povećavati, ali i napomenuo da se taj novac ne obezbeđuje "iz ćupa", već teškim i ozbiljnim radom.

"Tih 50.000 je malo, ali je mnogo više u odnosu na 30.000, koliko je bilo ranije (u vreme prethodne vlasti). Ja ne mogu iz ćupa da vadim pare, već samo ozbiljnim i teškim radom možemo da obezbedimo napredak zemlje. Nema para u ćupu, to mogu tajkuni, poput Djilasa i Miškovića i Šolaka, ali ne za narod nego za sebe", rekao je Vučić na pitanje novinara kolike su plate medicinskim radnicima.

"Potrebno je da nastavimo da povećavamo plate, ali i da zahtevamo još veću disciplinu i odgovornost", zaključio je Vučić.

VUČIĆ O PLATAMA U ZDRAVSTVU

ZLATIBOR LONČAR: ZAUSTAVILI SMO PROPADANJE ZDRAVSTVA

PROČITAJTE I OVO

Komentari 20

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vladimir

Hvala presveti efendija

Sava

Građani Srbije danas imaju daleko bolje uslove za lečenje, nego što su imali pre par godina! Očigledno je da su ulaganja u zdravstvo donela rezultate!

Tara

Ulaganje u zdravstveni sistem je ulaganje u sigurnost svih gradjana Srbije.

special image