"Nije mi bilo lako. Kako da mi bude kada neka politička komisija oduzme nešto za šta ste se borili, pisali, radili... To je, nažalost, proces koji traje pet godina. Potpuno politički. Ceo svoj život bio sam najbolji đak, student. I taj doktorat bio je vrhunac akademske karijere, pisao sam o temi kojom se bavim već 20 godina. Ali - nije važno. Trebalo je možda da ga iscepam ranije, ali tu smo gde smo. Važno mi je da moje znanje meni niko ne može da oduzme. Glas naroda mi je važniji od glasa članova jedne političke komisije, " rekao je Mali.

Mali kaže da mu je Vučić rekao da je ispao budala što ga nije pocepao, napisao novi doktorat i na taj način pokazao šta misli o "svima njima".

"U tom trenutku jednostavno nisam reagovao na pravi način. Bilo mi je teško da se tek tako odreknem nečega na čemu sam radio tri godine zbog nekih ljudi koji se bave politikom. I Đilas i Trifunović, to se vidi po izjavama koje su davali, znali su unapred ishod. Svima je bilo okej što je grupa politički motivisanih studenata blokirala Univerzitet. Da sam ja blokirao Rektorat, obesili bi me na Terazijama. Njima je sve bilo dozvoljeno. Očigledno je to bio deo političke hajke i kampanje", rekao je on.

Na pitanje da li radi novi doktorat, Mali je rekao da "razmišlja o tome".

"Imam vremena da u narednih šest-sedam meseci razmislim da li ću eventualno i na kom fakultetu to da uradim", rekao je Mali.

Ministar finansija je rekao i da očekuje da narednih dana bude izabran projektant za izgradnju nacionalnog stadiona pošto je tender pri kraju.

"Četiri ponude su pristigle. Projekat će da digne taj deo Beograda jer master plan pokriva 600 hektara. Tu će biti i stambeni, poslovni kvartovi, zabavni parkovi... Sport je odavno prestao da bude samo sport, to je i biznis. Gradi se devet novih stadiona u gradovima širom Srbije, od čega će u prvoj fazi biti izgrađeno njih šest", rekao je on.

Na pitanje da li sebe vidi i u narednoj vladi, Mali je rekao da ne razmišlja o tome i da mu je "važno da bude u timu Aleksandra Vučića".

Ocenio je da je ova vlada radila "vrlo dobro, dakle ocena četiri".

"Ana Brnabić radi odličan posao kao predsednica Vlade. Ali uvek ostavljam mogućnost i potrebu da budemo bolji, efikasniji, da radimo više i idemo na odličan uspeh. To je kao kada se spremate za maraton. Istrčali ste maraton, ali znate da uz bolje pripreme možete da ostvarite i bolji rezultat", rekao je on.

Uoči sednice Glavnog odbora Srpske napredne stranke na kojoj se očekuje "seča", kako je Vučić rekao, "bahatih" funkcionera, Mali kaže da se u potpunosti slaže sa svojim predsednikom.

"Ne bežimo od odgovornosti. Na više primera je SNS to dokazao. Gde god je bila indikacija da je neko od naših članova napravio nešto što je suprotno zakonu, oni su osetili posledice - taj je procesuiran i(li) je trpeo posledice u stranci", rekao je Mali.