Dežurstva su predviđena za dežurne apoteke, a psolednjeg dana u godini pošte s celodnevnim radnim vrmeenom radiče do 17 časova, osim Glavne pošte u Takovskoj ulici u beogradu.

Prvi dan u godini je zvanično neradni dan pa vozila gradskog prevoza saobraćaju po nedeljnom redu vožnje. Savetuje se da sve obavite do 31. popodne jer će sve raditi skraćeno ili biti zatvoreno.

Beograd

Većina supermarkleta će 31. jaunara raditi do 18 sati, 1.januara će biti neradan za sve osim nekoliko dežurnih objekata, a 2, januara radno vreme je uglavnom uobičajeno. Pijace će raditi uobičajeno i na sam dan dočeka Nove godine.

Tržni centri će raditi do 18 sati, dok će 1.januara ostati zatvoreni, izuzev bioskopa i nekih restorana.

U utorak će banke raditi skraćeno, uglavnom do 17 ili 18 sati, dok su 1. i 2.januar neredni dani.

Parkiranje u zoniranim delovima grada neće se naplaćivati 1. i 2. januara, dok će sve garaže funkcionisti normalno.

Novi Sad

U Novom sadu će 2.januara raditi nekoliko pošti, a 6.januara pošte sa celodnevnim radnim vremenom će raditi skraćeno. U utorak 7.januara pošte neće raditi.

Parking će i u ovom gradu biti besplatan 1. i 2. januara.

Niš

Tokom predstojećih praznika 31.decembra i 1.januara u Domu zdravlja u Nišu radiće lekari opšte prakse za decu i odrasle od 7 do 20 sati. Dežurna apoteka Ćele kula u centru Niša za praznike bićr otvorena uobičajeno.

Za većinu prodavnica i marketa 31.decembra će biti radan, a 1.januar biće neradan dan.

Isto radno vreme je predviđeno i za tržne centre  Forum i Stop šop u Nišu. Pijaca u Nišu neće raditi 1.januara.

Užice

Zelena pijaca u Užicu neće raditi 1.januara. Istog dana biće zatvoreni prodajni objekti najvećih veletrgovina, s tim što će neke od njih 2,januara raditi skraćeno.

Dežurna apoteka tokom prazničnih dana biće "Zdravlje" u Kosovskoj ulici.