Vladimir Rebić je rekao da se N. J. pripremao za otmicu – spremio je zalihe hrane i vode i planirao gde će boraviti sa žrtvom. Izjavio je i da je ukrao vozilo, opisao gde i kako.

Osumnjičeni, poznat kao Malčanski berberin, je, međutim, izjavio da je odluku da otme baš Moniku doneo u trenutku dok je prolazio pored nje.

"Rekao joj je da je električar koji treba da obavi radove u školi i zamolio je da pokaže put do škole, nakon čega ju je ubacio u vozilo", ispričao je Rebić.

Rebić je ispričao da je ubrzo po dojavi meštana da je proimećen, "u narednih sat, sat i po, pronađen na obližnjem groblju gde je i uhapšen, da nije bio agresivan zato što je shvatio da je u bezizlaznoj situaciji, kao i da nije imao kod sebe lična dokumenta i zbog čega je bilo potrebno vreme da se utvrdi da se radi o njemu".

Policija je napravila maršrutu njegovog kretanja za ovih 17 dana.

"Kada pogledamo prostor, to je 180 kilometara kvadratnih kojima se on kretao. Zbog toga nam je trebalo više vremena da ga pronađemo", objašnjava Rebić.

Potragu za njim otežalo je to što se u više navrata nije kretao, već je boravio na jednom mestu. Rebić navodi da za sada nema podataka da mu je neko pomagao, već samo da se sam snalazio i ulazio u napuštene kuće kako bi došao do hrane.

Ističe da policija zaslužuje sve čestitke za ovaj slučaj.

"Činjenica da smo nakon dva dana znali da je on otmičar je pomogla da se on uhapsi, to je otkriće policije, na osnovu video-zapisa, informacije o vozilu ukradenom u Malči, viđenom u Suvom Dolu. Zatim je otkriven njen DNK u vozilu i suzili smo potragu u tom smeru", naveo je Rebić.

M.J. je juče uhapšen nakon 17 dana potrage u ataru svog rodnog sela. Određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

Devojčica se oporavlja ali još nije poznato kada će biti puštena na kućno lečenje.