Tako je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao u beogradskoj opštini Rakovica volontere i pripadnike MUP-a koji pomažu najstarijim sugrađanima i tom prilikom pozvao sve građane da poštuju mere koje donosi Vlada Srbije, jer jedino tako štitimo živote.

"Došao sam u Rakovicu da se zahvalim, ne samo ljudima koji svakodnevno obilaze Beograđane koji žive u ovoj opštini, već simbolično svim volonterima, policajcima i vatrogascima u Srbiji. Oni rade ogroman posao, njihova suština je da pomognu našim najstarijim sugrađanima", rekao je Stefanović.

On je apelovao na sve građane da što manje izlaze iz kuća i dodao da će se volonteri truditi da brzo

dođu do svakog kome je potrebna hrana ili pomoć.

Vanredno stanje MUP volonteri pomoć nastarijima
MONDO/MUP Srbije 

Ministar Stefanović je poručio da kol centri imaju stotine poziva svakog dana, među kojima su najčešće pozivi za dostavu hrane i osnovnih životnih potrepština.

"Trudimo se da i kroz mere psihološke prevencije i sve druge mere pomognemo onim ljudima koji se nalaze u izolaciji. Naravno, vrlo važno je da shvate da se ove mere donose da zaštite njihove živote, vrlo je važno da poštuju odredbe i mere koje donosi Vlada Srbije“, naveo je Stefanović.

Ovom prilikom, ministar je pohvalio građane koji su se prijavili za volontiranje tokom vanrednog stanja i koji uz jedinice policije, vatrogasce i lokalne samouprave, pomažu da ova akcija što lakše prođe.

"Bez svih tih ljudi mi ovo ne bismo uspeli. Zato ogromna zahvalnost svima koji su danas uključeni u svakoj opštini u Srbiji, koji rade u kol centrima i volonterima koji dostavljaju hranu. Zahvalnost i za sve one koji na terenu pomažu da ova situacija prođe što lakše za naš narod", poručio je Stefanović.