• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ekskurzije i rekreativne: NEĆE biti vraćanja novca, ovo je rešenje?

Izvor mondo.rs Izvor Večernje novosti

Ministarstvo prosvete i JUTA o rešenjima za ekskurzije i rekreativne nastave koje nisu mogle da budu realizovane zbog korona virusa.

Do kraja nedelje biće usvojena konkretna rešenja vezana za ekskurzije i rekreativnu nastavu, koje, zbog proglašenja pandemije virusa korona, nisu organizovane, pišu "Novosti".

Predstavnici Nacionalne agencije turističkih agencija - JUTA imali su sastanak sa nadležnima u Ministarstvu prosvete, gde su predstavljeni određeni predlozi koji bi trebalo da budu prihvaćeni.

Možda će vas zanimati

Prema rečima Aleksandra Seničića, iz organizacije JUTA, radi se o putovanjima na koja je trebalo đaci da otputuju od marta, kada je uvedeno vanredno stanje, pa do kraja školske godine.

Kako su pojedine agencije dobile novac unapred i potrošile ga za druge namene, teško je izvodljivo da bude vraćen roditeljima. Poseban problem su putovanja osmaka i maturanata srednjih škola, pišu "Večernje novosti".

"Predložili smo da se za ove đake putovanja, ako je to moguće, organizuju tokom leta i to u Srbiji. Ako to nije izvodljivo, škole bi dobile vaučere namenjene sledećoj generaciji maturanata, a od naplate tih vaučera, vratio bi se novac roditeljima za putovanja đaka završnih razreda, koji nisu otišli na ekskurziju. Ti vaučeri bi se odnosili i na putovanja u inostranstvo, ali u periodu od februara do juna sledeće godine. Za ostale đake, ekskurzije, izleti i nastava u prirodi bili bi organizovani od septembra do decembra," rekao je Seničić tom listu.

Pročitajte i ovo

Komentari 12

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mikele

Da li je potreban ikakav komentar posle recenice "Kako su pojedine agencije dobile novac unapred i potrošile ga za druge namene, teško je izvodljivo da bude vraćen roditeljima"? Dok svako za svoj posao/usluge ne bude odgovarao licnom imovinom, bice i ovakvih slucajeva na stetu obicnog naroda.

Numlock

A sta sa nacelom jednakosti davanja iz obligacionih odnosa?

Roditelj

"Kako su pojedine agencije dobile novac unapred i potrošile ga za druge namene, teško je izvodljivo da bude vraćen roditeljima" ma nije valjda, šta kažete, potrošile novac za druge namene? Dakle, kada primimo platu, neplaćanje režija možemo da opravdamo time da smo novac potrošili za druge namene i to je to? Strašno!

special image