Crna Gora je od ponoći otvorila granicu za građane Srbije, a do sedam sati prošlo je tek oko dvadesetak automobila i to samo oni sa ranije pribavljenim specijalnim dozvolama.

Uslov za ulazak u Crnu Goru je negativan PCR ili pozitivan rezultat antitiela na novi korona virus dobijen Elisa serološkim testom, ne stariji od 72 sata.

Na prelazu Gostun kod Prijepolja, koji važi za jedan od najfrekfentnijih prelaza između ove dve zemlje tokom prvih nekoliko sati prošlo je oko dvadesatk vozila iz Crne Gore, a nešto manji broj automobila registrovan je da prelazi iz Srbije u Crnu Goru.

Na prelazu Gostun trenutno nema saobraćajnih gužvi, a na granici se čeka nekoliko minuta koliko je potrebno da pripadnici pogranične policije izvrše potrebne kontrole, prenosi RINA.

Sa prelaza Gostun, inače, jutros je vraćen jedan srpski državljanin jer mu crnogorski zvaničnici nisu priznali brzi test na koronu.

Na Gostunu je bilo ovako:

Do sedam sati jutros nije bilo moguće preći prelaz Dobrakovo zbog toga što se čekao dolazak sanitarnog inspektora koji kontroliše sve testove, javio je reporter RTS-a.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.