Na društvenim mrežama u Srbiji danas je osvanula fotografija fenomena iznad Rtnja, koji nosi titulu najmističnije planine u Srbiji i za koju se veruje da poseduje neobjašnjive moći. Postoje oni koji tvrde da se ispod Rtnja, koji ima oblik piramide, krije zapravo prava piramida starija od onih u Egiptu.

Još jedno od mističnih svojstva i verovanja jeste to da će oni koji se tu zateknu u trenutku smaka sveta biti jedini koji će preživeti Armagedon.

Možda i najbizarnije verovanje jeste ono da je Rtanj NLO baza koja se na magičan način otvara otvara i koja prima vanzemaljce, a ovu "teoriju" objašnjavaju određenim mističnim svetlima iznad planinje, za koja tvrde da su ih viđali.

Ono što je činjenica je to da je Rtanj jedna od najlepših naših planina, dom je mnogim lekovitim biljkama pa je zbog lepote i čistog vazduha česta destinacija domaćih ali i stranih turista. Brojne planinarsko-pešačke ture organizuju se upravo na ovoj planini na koju se avanturisti penju i danju i noću.

Na slici koja danas  kruži društvenim mrežama vidi se sunčev oreol na nebu iznad Rtnja. U pitanju je optički fenomen a jedan je od najtačnijih predznaka pogoršanja vremena i dolaska jakih kiša.

Teoriju da ovaj znak nagoveštava loše vreme potkrepljuje i činjenica da su najavljene kiše pa i snegovi u danima koji su pred nama.

(Mondo)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.