“Već sledeće nedelje ćemo biti bliži pahuljama“, najavio je Todorović u Jutarnjem programu Pink televizije.

On je rekao da narednih 7-8 dana, do 24. decembara, neće biti zahlađenja.

“Osnovna karakteristika je pojava magle u jutarnjim satima, odnosno niska oblačnost. Negde se ta oblačnost i magla izmaknu, bude sunčano, oko desetak stepeni, a negde ostane pa bude pet stepeni maksimalno. Sada je prosečna maksimalna vrednost oko pet stepeni, a ovih dana biće malo iznad, dakle toplija varijanta vremena“, kazao je srpski meteorolog. 

On je istakao da se u nedelju očekuje da jača jugoistočni vetar, ali da on neće biti jak kao košava u prethodnom periodu. 

Evo šta kaže, kada bi moglo da zaveje:

"Između 25 i 28. decembra dolazi kratko naoblačenje i zahlađenje s padavinama, sneg pre svega u planinskim predelima, u nižim krajevima pola-pola. Sredinom dana moglo bi malo da se zabeli", rekao je Todorović.

On je taj period nazvao "pokušaj zahlađenja sa snežnim padavinama" i dodao da do kraja godine i početka januara nema ozbiljnih zahlađenja s ozbiljnim snegom.

“Do kraja godine snega neće biti mnogo, možda tokom ovog zahlađenja od 25. do 28. decembra, i to do 20 centimetara sna planinskim područjima. U januaru će se nastaviti kiša-sneg intenzitet“, zaključio je meteorolog.

(Mondo)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.