• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Decenija televizijske dominacije: RTS najgledaniji i u 2020. godini

Radio-televizija Srbije u deceniji za nama postiže rezultate gledanosti vredne pažnje i već godinama stvara kontinuitet u ovom segmentu televizijskog nadmetanja.

 rts najgledaniji 2020 Izvor: RTS/Promo

I ovu godinu, već sedmu zaredom, RTS 1 završiće kao najgledaniji TV program u Srbiji, što se u deceniji za nama dogodilo u čak 9 od 10 godina.

Osim što RTS jedini emituje svih 12 kategorija programa propisanih zakonom, u 11 je najgledaniji, pa gledaoci najviše na Javnom servisu gledaju informativni, serijski i filmski program, sport, zabavni, dokumentarni, obrazovni, dečji i verski program, kao i program iz kulture i nauke.

Dominacija Javnog servisa u odnosu na komercijalne televizije nedvosmislena je po svim parametrima merenja gledanosti. Šta kaže statistika? Jedino je uz RTS 1 svakodnevno u proseku oko tri miliona gledalaca. Prvi program emitovao je 10 najgledanijih sadržaja u 2020. godini, a od 50 najgledanijih emisija u ovog godini, čak 42 emitovane su na RTS 1. Informativni i sportski program neprikosnoveni su, a domaće serije postižu rejtinge koji pokazuju da velika većina gledalaca televizije u Srbiji provodi vreme uz RTS-ov domaći dramski program – od 10 najgledanijih serija u Srbiji ove godine, 9 je emitovano na RTS 1, a najgledaniju – Južni vetar, pratio je svaki drugi gledalac televizije, što je udeo u gledanosti kojim od TV emisija jedino još mogu da se pohvale Dnevnik 2 i neprikosnovena Slagalica.

Izvor: RTS

U godini koja je po svemu posebna i drugačija, ponovo se pokazalo da je Javni servis mesto na koje građani najviše dolaze kada je najvažnije, kada je najteže i kada je potrebno dobiti informaciju bez uznemiravajućeg senzacionalizma. Odgovornost se pokazuje i u prilikama koje utiču na sve nas, a ekipe RTS-a bile su tokom cele godine u epicentru svih tih događaja i zonama opasnim po zdravlje kako bi sa lica mesta gledaocima poslali prve i nove informacije - i to ih čini televizijskim herojima 2020. godine.

Izvor: RTS/Promo

RTS nije samo Prvi program. RTS je posebna planeta, baš kao što to poručuje njihova multimedijalna platforma dostupna svima – bilo kada i bilo gde u svetu. RTS nije samo slika iz 12 televizijskih kanala, RTS je i glas iz 8 radijskih kanala, ali i slova koja dolaze iz RTS Izdavaštva, zid za umetnost u RTS Galerijama, melodija iza PGP RTS-a i ruka koja upravlja Muzičkom produkcijom i svim njenim orkestrima i živim glasovima. Zato RTS odgovorno i liderski ulazi u 2021. godinu spreman da nastavi kontinuitet poverenja i gledanosti, uvek sa ciljem da gledaocima pruži najkvalitetniji sadržaj i bude vetar u leđa željama i nadanjima za bolju i srećniju godinu.

(RTS)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image