Кadet Filip Tošić četvrta je godina Vojne akademije, studijski program Vojnoelektronsko inženjerstvo, smer Raketni sistemi.

Sa šest godina deda ga je naučio da igra šah. Zahvaljujući njemu, razvio je logiku i kritičko razmišljanje i naučio da nikada ne odustaje.

U osnovnoj školi otkrio je afinitete prema prirodnim naukama. Najviše uspeha imao je iz matematike, te je od 4. razreda, pa sve do kraja gimnazije, uvek osvajao prva ili druga mesta na okružnim takmičenjima, a na republičkim pohvale. Takmičio se i iz fizike i hemije, gde je dolazio do okružnog, odnosno međuokružnog nivoa.

"U njegovoj porodici vera u Vojsku Srbije je usađena generacijama i to je jedan od razloga zbog kojih se od malena opredelio da postane oficir Vojske Srbije", istakao je ministar odbrane Nebojša Stefanović.

Osnovnu školu je završio kao đak generacije, a nakon toga upisao je Vojnu gimnaziju.

Za smer vojnoelektronskog inženjerstva na Vojnoj akademiji odlučio se kako bi iskoristio sva prethodna interesovanja i jednog dana na naučnom polju pomogao u unapređivanju sredstava u sistemu odbrane.

"Bravo!", "Živ bio Filipe", "Svaka čast", "Puno sreće momčino", "Ti si naš ponos","Ti si dokaz da Srbija ima kapacitete i mlade umove!", samo su neki od pozitivnih komentara koje je Filipova priča izazvala na društvenim mrežama.

vojna akademija kadet filip tosic
Facebook/Printscreen/Nebojša Stefanović 

(Mondo)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.