Nakon ispovesti Danijele Štajnfeld o tome kako ju je silovao glumac Branislav Lečić, on se više puta oglašavao saopštenjima i video-zapisima, a sada je na svom Fejsbuk nalogu uputio poseban poziv za sve svoje kolege, saradnike i učenike.

"Pozivam sve svoje kolege, saradnike i učenike, unazad 40 godina, da javno na facebook stranici napišu kakvu su saradnju imali sa mnom, kakvo iskustvo. Tagujte me, podeliću na svoj profil da svi vide", napisao je Lečić i potom uputio poruku potpredsednici Vlade Srbije:

"Razumem da kampanja nije uspešna u meri kako je planirana. Poručujem Zorani Mihajlović da se ne nervira. Nije dobro za zdravlje", napisao je Lečić na svojoj zvaničnoj stranici.

branislav lecic poruka zorana mihajlovic fejsbuk kolege silovanje danijela stajnfeld
Printscreen/Facebook/Branislav Lečić 

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović zahvalila je pre nekoliko dana glumici Danijeli Štajnfeld na hrabrosti da prijavi nasilnika koji ju je seksualno napastvovao.

Ona je danas ocenila da Branislav Lečić nastavlja da glumata i tako vređa svaku ženu koja je seksualno zlostavljana ili je žrtva nasilja.

"Pitam se ima li kraja njegovom licemerju i gde je granica ljudskosti? Na državnim institucijama je da rade svoj posao i u ovom slučaju, a na nama kao javnosti je da podržimo žene, da im verujemo i da ih ohrabrimo da nasilnike prijave", navela je ona u saopštenju i dodala da samo na taj način može da bude suzbijeno seksualno nasilje.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(Mondo)