• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DETALJAN SPISAK MERA ZA KAFIĆE I RESTORANE: Objavljena NOVA PRAVILA za goste i zaposlene - ovo je obavezno!

Autor Aleksandar Nastevski

U Srbiji od danas ponovo možemo u zatvorene delove kafića i restorane.

 ugostiteljski objekti epidemioloske mere korona virus spisak  Izvor: MONDO/Uroš Arsić

U Službenom glasniku Republike Srbije objavljen je detaljan spisak mera koji se tiče radnog vremena i rada ugostiteljskih objekata. Njime su pobrojane sve epidemiološke mere koje je nužno sprovesti, ali i propisano novo radno vreme ugostiteljskih objekata.

U izmeni Naredbe o radnom vremenu i prostornim ograničenjima za vreme nepovoljne epidemiološke situacije tokom trajanja zarazne bolesti COVID-19, a koju je potpisao ministar zdravlja Zlatibor Lončar navedena su pravila ponašanja u zatvorenim delovima ugostiteljskih objekata, ali i baštama.

Možda će vas zanimati

Radno vreme ugostiteljskih objekata je dozvoljeno, poslednjim izmenama, svakog dana od 06.00 do 22.00 časa.

U zatvorenom delu ugostiteljskog objekta mora se obezbediti da:

– korisnici usluga moraju nositi zaštitne maske sve vreme boravka u objektu (u momentima kada ne konzumiraju hranu ili piće),

– zaposleni moraju nositi zaštine maske, naročito prilikom pripreme hrane i pića i usluživanja,

– ne može se reprodukovati, odnosno emitovati muzika ili izvoditi muzičko-scenski program uživo (tzv. živa muzika) posle 18.00 časova,

– ukupna popunjenost objekta ne može viti veća od 50% maksimalne popunjenosti, i

– na ulazu mora vidno biti istaknuta korisna površina celog objekta, odnosno prostora i broj lica koja mogu biti prisutna (pod korisnim površinom podrazumeva se uslužni deo, odnosno izuzimaju se pomoćne prostorije, toaleti, magacini i sl.) i obaveza posetioca da nose zaštitne maske.

Možda će vas zanimati

U otvorenom delu ugostiteljskog objekta mora se obezbediti da:

– korisnici usluga moraju nositi zaštitne maske sve vreme boravka u objektu (u momentima kada ne konzumiraju hranu ili piće),

– zaposleni moraju nositi zaštine maske, naročito prilikom pripreme hrane i pića i usluživanja,

– između stolova mora biti razmak od najmanje dva metra, tako što se taj razmak računa između osoba koje sede za različitim stolovima,

– za stolom ne može sedeti više od pet osoba,

– ukoliko ne postoje stolovi i stolice za sedenje na otvorenom delu, rastojanje između svih prisutnih lica na otvorenom delu mora biti takvo da na svakih 9 metara kvadratnih može boraviti samo jedno lice,

– otvoreni deo objekta mora biti fizički odeljen od javne površine u smislu da se mora postaviti fizička prepreka (barijera) između tog dela i javne površine tako da između korisnika usluga i lica na javnoj površini bude razmak od minimum 3 metra,

– ne može se reprodukovati, odnosno emitovati muzika ili izvoditi muzičko-scenski program uživo (tzv. živa muzika) posle 18.00 časova.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image