Košarkaški klub Crvena zvezda osvojio je u petak titulu u ABA ligi, a na utakmici u Beogradu nalazilo se više hiljada navijača na tribinama. Članica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Darija Kisić Tepavčević, rekla je nakon sednice tog tela, na kojoj su popuštene epidemiološke mere, da je prizor sa te utakmice bio "neodgovoran, nedopustiv i tužan".

"Više puta smo rekli da zaista moramo da shvatimo da svako od nas čini značajnu kariku u borbi. To sportsko dešavanje je bilo mimo svih preporuka i nije imalo dozvolu. Taj klub je i pre bio kažnjen", rekla je Kisić Tepavčević novinarima. 

Ona je istakla da je svaka vrsta takvog okupljanja rizična i apelovala na sve da se još "malo strpe".

"Nemamo policajce za svakog od nas i to što se desilo je nedopustivo, i pre svega tužno i treba shvatiti da te osobe koje se okupljaju čine nažao sebi i dolaze u rizik da se zaraze", poručila je Kisić Tepavčević i dodala: 

"Kako može da bude gora sankcija, od činjenice da se razboli i da ta bolest može da se završi fatalno." 

Ona je poručila svima da sami sebi treba da budemo kontrolori.

Podstimo, Crvena zvezda je u petak osvojila titulu u ABA ligi pobedom nad ekipom Budućnosti u petoj utakmici odigranoj u "Pioniru". Na tribinama je bio priličan broj navijača, a o poseti toj utakmici se ranije oglasio i epidemiolog dr Predrag Kon, koji je tom prilikom istakao da nije prihvatljivo da se dešavaju ovakve stvari.

(MONDO)