Beba stara deset meseci pretučena je 4. novembra u kući na Karaburmi u Beogradu. Iz Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj naglašavaju da beba ima mnogobrojne prelome kostiju, ali da je u stabilnom stanju.

"Dete starosti deset meseci stabilnog je opšteg stanja i van životne opasnosti. Nema povrede glave i unutrašnjih organa, ali ima mnogobrojne prelome kostiju koji za sada ne zahtevaju hiruršku intervenciju. Nastavlja se dalje lečenje u Univerzitetskoj dečkoj klinici u Tiršovoj", saopštili su iz ove ustanove.

Da podsetimo, Rašid B. iz Beograda uhapšen je zbog sumnje da je 4. novembra u kući na Karaburmi pretukao sina svoje vanbračne supruge.

Kako je ranije javljeno, bebi, koja je sa teškim povredama zbrinuta u bolnici, polomljene su obe ruke i noge.

"U Univerzitetsku dečiju kliniku u Tiršovoj 5. novembra doveden je u pratnji majke i očuha dečak koji nema još ni godinu dana. Posle pregleda, lekari su mu konstatovali prelom nadlaktice, obe ramene kosti, leve butne kosti i obe potkolenice. Odmah su pozvali policiju, jer je beba imala teške telesne povrede", otkrio je izvor.

Kurir/Ana Paunković Mesto gde je živeo očuh koji je prebio dete

Prema njegovim rečima, istražitelji sumnjaju da je beba bila žrtva nasilja i pre brutalnog prebijanja koje se dogodilo prethodne nedelje.

Rašid B. je negirao da je zlostavljao dete, a njegova sestra i komšije tvrde da je beba bila žrtva majke koja ju je pretukla.

HOROR U BEOGRADU: Očuh pretukao bebu, polomio joj obe ruke i noge Kurir

Istraga je u toku, a nadležni će utvrditi kako su detetu tačno nanesene teške povrede, te u skladu sa tim pokrenuti krivičnu prijavu.

(MONDO)