U višim predelima prijepoljske opštine je jako teška situacija, sneg koji pada još od juče napravio je velike problemeNajugroženija su visinska sela Pravoševa i Stranjani, koja ne samo što su odsečena od ostatka od matične opštine, već je na njihovoj teritoriji došlo do prekida električne energije.

Sva mehanizacija je na terenu kako bi se putevi pročistili, ali takođe dosta nekategorizovanih puteva je potpuno neprohodno.

"Na pojedinim mestima gde su traktori sa duplom vučom do juče čistili, a danas ne mogu da prođu zbog velike visine snega", izjavio je Vladimir Babić predsednik opštine Prijepolje.

Babić ističe da ukoliko ne budu uspeli da normalizuju problematične putne pravce u naredna dva dana, biće prinuđeni da uvede vanrednu situaciju.

"Nadamo se povoljnijim vremenskim uslovima koji su najavljeni u narednom periodu, kao i da ćemo uspeti da normalizujemo situaciju u najudaljenijim selima", rekao je Babić i dodaje:

"Imamo dosta domaćistava koji do kojih je trenutno nemoguće prići, ali mi smo u konstantnoj kordinaciji sa vatrogasnim jedinicama, i službama Hitne pomoći ukoliko dođe do incidenata hitno reagujemo. Ono što dodatno otežava je prekid električne energije na potezu Kamena Gora, kao i u selu Aljinovići", kaže Babić.

Februar topliji od proseka - meteorolog objavio najnoviju prognozu.

(Mondo/RINA)