• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šestoro obolelo od trihineloze u Šapcu

Šest pacijenata sa simptomima trihineloze nalazi se u šabačkoj Opštoj bolnici. Još 30 stanovnika tog grada i okolnih sela koji su jeli zaraženo meso je pod nadzorom lekara iako nemaju simptome.

Načelnik epidemiološke službe Zavoda za javno zdravlje u Šapcu Dragutin Marković rekao je agenciji Beta da su svi oboleli jeli domaće dimljene kobasice napravljene u pocerskom selu Sinošević.

"Svi su jeli dimljenu kobasicu, a prvi koji je primljen u bolnicu je domaćin koji ju je pravio. Iz tog sela su i ostali hospitalizovani i svima njima je opšte zdravstveno stanje dobro. Ostalih tridesetak koji su bili eksponirani su dobro i nemaju, za sada, kliničku sliku oboljevanja", rekao je Marković.

On je naveo da postoje indicije da su pored svinjskog mesa koje je bilo kontrolisano u smesu za kobasice ubacivani i nekontrolisani sastojci.

U tom delu Pocerine najčešće se u kobasicu dodaje meso divlje svinje i magareće meso.

Poslednji slučaj trihineloze kod ljudi, u regionu Šapca zabeležen je pre 15 godina i tada je prema nalazu uzorka meso bilo bez prisustva trihinele zbog male količine te larve.

(Beta, foto Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image