• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BENEFICIJE, POKLONI ZA ULAZAK U BRAK, BESPLATAN PREVOZ: Evo šta treba da ispunite za zaposlenje u ovoj firmi u Šapcu

Izvor Promo

Predstavnici Grada Šapca i japanske kompanije "Yazaki" potpisali su u maju 2016. Memorandum o razumevanju koji je označio da će u narednih godinu dana u tom gradu biti otvorena fabrika za izradu elektronskih komponenti za automobile i kamione.

Sa jednom od najvećih svetskih kompanija pregovaralo se više od godinu dana. I jedna i druga strana je imala svoje uslove. Srpska strana je u fokus stavila da se rad i znanje budućih radnika "vrednuju odgovarajućom platom". S druge strane japnaska kompanija je imala uslov da zaposleni imaju korisna znanja pa je u vezi sa tim Grad pripremio program obuke i dodatnog obrazovanja za sve zainteresovane.

U septembru 2017. "Yazaki" je otvorila fabriku u industrijskoj zoni u Šapcu. Proizvodi su namenjeni za evropsko tržište dok je planirani godišnji izvoz kompanije oko 120 miliona evra. Izgradnja pogona počela je 2016. i trajala je 258 dana. Fabrika se prostire na oko 30.000 kvadratnih metara. "Yazaki" se obavezala na ulaganje u Srbiji od oko 25 miliona evra i ukupno zapošljavanje 1.700 radnika do 2019. 

Prilikom izbora lokacije za izgradnju nove fabrike, japanska kompanija se opredelila za Šabac zbog brze i efikasne administracije, kao i sposobnosti Grada da uvaži interese investitora i uskladi ih sa interesima građana i lokalne samouprave. Šabac je, između ostalog, odbaran zbog odlične lokcije, sa koje se proizvodi mogu lako dopremiti na tržište Nemačke. Kompaniji je logistički aspekt veoma važan, pošto su rokovi isporuke veoma kratki, pa kako ističu uz "Yazakija" svaki sat koji su bliži kupcu znači.

Da bise neko zaposlio da radi u ovoj fabrici mora da ima najmanje trogodišnju školsku spremu. Postoji i niz testova o tehničkom razumevanju i rezonovanju, zdravstvenom stanju, a jedan od važnih preduslova je i raspoznavanje boja.

Ovo je inače najveća japanska grinfild investicija u Srbiji. Država je podstakla investiciju sa 10,2 miliona evra a iz gradskog budžeta za infrastrukturno opremanje izdvojeno još 2,4 miliona evra.

Da je briga za dobrobit radnika jedan od prioriteta ove kompanije pokazalo se i kada je "Yazaki" doneo doluku da se od prvog jula 2019. osnovna zarada svih proizvodnih radnika poveća za 30 odsto. Povišice su bile predviđene i za ostale zaposlene, kojih ukupno ima 2.700.

Trebalo bi naglasiti da zaposleni u ovoj fabrici dobijaju i pakete beneficija na osnovu radnog učinka, a tu je i program prepoznavanja ključnih zaposlenih, kao i organizacija sportskih aktivnosti sa terminima za fudbal, košarku i plivanje. Inače svim zaposlenima koji ne koriste "Yazaki" prevoz plaćeni su putni troškovi, a organizovan je prevoz od kuće do posla i nazad u sve tri smene. U fabrici postoji restoran sa kvalitetnim izborom hrane kao i ambulanta.

Za one koji ne znaju, kompanija "Yazaki" je osnovana 1929. godine, posluje u 46 zemalja, zapošljava oko 290.000 radnika i bavi se proizvodnjom i distribucijom električnih sistema, elektronskih instrumenata za auto industriju i sarađuje sa najpoznatijim proizvođačima motornih vozila.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image