• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

INOVACIJE KOJE SU OČARALE SVET NA EXPO 2020

Izvor Promo

rbija je na Svetskoj izložbi u Dubaiju osvojila svet i svetsku medijsku javnost dostignućima i inovacijama pre svega iz sektora kreativnih industrija, najmodernijih tehnologija i nauke.

 INOVACIJE KOJE SU OČARALE SVET NA EXPO 2020 Izvor: Promo

Prvi put se predstavljala na ovoj manifestaciji pod modernim brendom nacionalne platforme Srbija stvara.

Zvanično je završena Svetska izložba, na kojoj su učestvovale 192 zemlje a Paviljon Srbije ugostio više od milion posetilaca iz celog sveta.

Oborili smo rekorde dosadašnjih predstavljanja na Svetskim izložbama i postavili nove standarde našeg međunarodnog prezentovanja u svetu. Svaki posetilac našeg Paviljona poneo je sa sobom sliku moderne i inovativne Srbije, o nama su pisali brojni svetski mediji, kreirali smo novi imidž Srbije i opravdali razloge zbog kojih su nas organizatori Expoa videli kao lidere u oblasti kreativnih industrija i inovacija, koje Vlada Srbije sistemski podržava poslednjih nekoliko godina”, kaže Ana Ilić viša savetnica predsednice Vlade Srbije za kreativne industrije i turizam i koja predvodi tim platforme Srbija stvara.

Nastup Srbije na Ekspou obeležile su brojne inovacije, a naši najveći umetnici predstavili su se kroz preko 150 događaja.

A evo i zašto smo bili tema svetskih medija:

OŽIVLJAVANJE PRAISTORIJSKOG ČOVEKA

Prvi put u pred očima sveta je virtuelno oživljen praistorijski čovek koji je pre 10.000 godina živeo u Lepenskom viru. Brojni svetski mediji pisali su o ovom revolucionarnom projektu srpske naučnice Sofije Stefanović i gejming kompanije “3lateral” iz Novog Sada (deo Epic games), a koji je realizovan pomoću jedinstvene MetaHuman tehnologije razvijene u Srbiji.

PRVO GEJMING SELO

Najveća e-sport produkcijska kuća na Balkanu "Relog media" zajedno sa TV Arena E-sportom premijerno je predstavila projekat izgradnje prvog svetskog Gejming sela (Gaming village) u Srbiji kao i prve Gejming arene u svetu za organizaciju svetskih esport turnira. Inače, gejming industrija u Srbiji je jedna od najbrže rastućih grana kreativnih industrija.

Izvor: Promo


“SILICIJUMSKA DOLINA BALKANA”

Srbija je predstavljena kao rasadnik IT talenata, lider u kreiranju blockchain i fintech tehnologija, digitalizaciji… a predstavljeni su i Institut za veštačku inteliganciju, mreža Naučno-tehnoloških parkova i budući kreativno-inovativni multifunkcionalni centar “Ložionica”.

DIGITALNA POLJOPRIVREDA

Srbija je kao ponosni domaćin Evropskog centra izvrsnosti za IKT rešenja u poljoprivredi, predstavila digitalnu baštu i novu viziju budućnosti poljoprivrede, u kojoj senzori postavljeni na robote (simbolično nazvane „Lala“ i „Sosa“) Instituta “Biosens” iz Novog Sada, mogu da detektuju stanje zemljišta i biljke i da joj pomognu da bolje raste.


POBEDA SRPSKOG STARTAPA

Na takmičenju “Supernova izazov” u okviru Gitex Future Stars u Dubaiju, jednom od najvećih događaja posvećenom razvoju startapova na svetu – “Joberty Technologies” iz Srbije osvojio je nagradu za najbolji u kategoriji Marketing Technology, u konkurenciji od 750 najboljih startapova sveta.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image