• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZABORAVITE GRČKU I CRNU GORU, 10 NOĆENJA OVDE JE SAMO 200€! Koliko košta letovanje na Siciliji - CENE će vas iznenaditi

Autor Nikola Todorović

Sicilija je hit za letovanje 2022, evo zašto su Srbi oduševljeni ovom destinacijom!

 Letovanje Sicilija 2022 Izvor: YouTube/Screenshot/Drone Snap

Turisti iz Srbije se pored tradicionalnih destinacija u Crnoj Gori i Grčkoj opredeljuju za letovanje na popularnom italijanskom ostrvu u Sredozemnom moru, Siciliji. Ovo ostrvo je tokom poslednjih godina postalo mesto na kom sve veći broj ljudi iz naše zemlje bira da sami, sa prijateljima ili porodicom provede odmor zbog bogate kulture, ali i zbog čarobnog mora i klime.

Kada su u pitanju sajtovi na kojima sami birate i rezervišete svoj odmor, ponuda kreće od vrlo jeftinih smeštaja ali postoji caka. Letovanje na Siciliji tokom 2022. godine može da podrazumeva i kampovanje, ili samo sobu a ne i čitavu stambenu jedinicu u nečijoj kući.

Ko želi da letuje na Siciliji u gradovima kao što su Palermo ili Sirakuza, Noto, Katanija bez preteranog komfora, može da iznajmi sobu za dve odrasle osobe po ceni od oko 380 evra za deset noćenja. Slična je cena i za kampovanje na Siciliji, gde ćete šator sa bračnim krevetom i doručkom platiti manje od 400 evra za dve osobe i deset noći.

Možda će vas zanimati

Cene na Siciliji za leto 2022. godine "prelaze" 500 evra u slučaju ako želite da letujete u stanu, uz privatnost i komfor, da budete smešteni u istorijskim delovima gradova. Međtim, imajte na umu da su neki od ovih stanova vrlo skromno opremljeni pa se pripremite za to ako želite jeftino letovanje na Siciliji.

U višem cenovnom rangu, deset noćenja za dve odrasle osobe platićete oko 900 evra ako se odlučite za vilu ili kućicu. Po ceni od 102.000 dinara našli smo kuću koja je 150 metara od plaže, ima 80 kvadrata i može da ugosti tri osobe.

Letovanje na Siciliji 2022. godine ćete platiti od 500 evra do iznad 1.500 evra ako se odlučite da letujete preko agencije. Tako ćete za hotele u kojima imate mogućnost polu ili punog pansiona za sedam ili 11 noćenja u proseku morati da izdvojite oko 600 evra, dok je maksimalna cena koju smo pronašli na sajtu agencija 1.755 evra. 

Uprkos tome što je cena za letovanje na Siciliji viša, imaćete više povoljnosti ako se odlučite da se odmor rezervišete putem agencija. Pre svega nećete morati da brinete o orgnaizaciji puta do Sicilije pošto je u pitanju ostrvo, sve to će umesto vas obaviti agencija i samo poslati obaveštenje gde i kada da dođete. Dodatno, zdravstveno osiguranje u inostranstvu ne morate da uplaćujete ako idete preko agencije, osim ako to nije naznačeno.

(MONDO)

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pfc Bgd

Upravo sam na Siciliji, blizu Palerma. Mozete da letujete za 200 evra ovde, ali noc ili dve. Inace nije skupo previse, mozda malo skuplje nego u Bgu, mislim na hranu, prodavnice i restorane. Jedino su lezaljke skupe, ko otrov, po 30 evra. Inace Sicilija je prelepa. Pozdrav

Serbia forever

Zaboravite na 10 noćenja na Siciliji u sezoni za 200evra, osim ako nećete da spavate na plaži....

special image