• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLJESKAVICA 930 DINARA, A KILO ĆEVAPA 4.100! Ako hoćete da se provedete u Guči, spremite DEBEO NOVČANIK, šok cene!

Autor Jana Desovski

Cene u Guči su zaprepastile sve!

 Paprene cene u Guči Izvor: Rina

Ove godine cene hrane i pića su drastično skočile svuda pa tako i u Guči, a mnogi su šokirani kada pogledaju meni ili račun. Ugostitelji to pravdaju poskupljenjem na globalnom nivou.

"Cene svega su otišle u nebo, pa moramo i mi da se prilagođavamo. Sve je poskupelo u nabavci, mi pokušavamo da održimo taj balans, ne samo mi budemo zadovoljni već su nam na prvom mestu gosti. U odnosu na prošlu godinu cene jesu veće, ali ne drastično. Jedan ručak za četvoročlanu porodicu u prestonici trube u vreme Sabora košta oko pet hiljada dinara, što je sasvim pristojno za piće, porciju kupusa i vrućeg jagnjećeg ili prasećeg pečenja", kazao je za RINU, ugostitelj Miloš, koji decenijama boravi u Guči.

Ugostitelji poručuju da i na Sabor treba da krenete sa predznanjem, pa tako ako želite da popijete veliku količinu pića bolje je da krenete od jutarnjih sati kada su cene niže. Ako krenete da pijete na vreme, cena piva je oko 350 dinara, dok sa prvim mrakom ona dolazi i do 600 dinara. Najskuplje je u etno ugostiteljskim objektima, a ispred jednog je čak i okačen cenovnik na kom piše da je kilogram jagnjetine 3.800, a prasetine 3.400 dinara.

Možda će vas zanimati

Primetno je da tu zalaze samo oni koji imaju dublji džep. Za razliku od takvih objekata ispod autentične srpske šatre ipak je jeftinije.

"Iako je nabavna cena mesa skočila, ako uporedimo cene od prošle godine, za kilogram vrućeg prasećeg pečenja bilo vam je potrebno 1.400 dinara, sada je cena 2.000 dinara, dok je jagnjeće 2.400 za jedan kilogram. Za omiljeni srpski delikates koji se pod šatrom služi kao predjelo svakako je svadbaski kupus koji se služi uz domaću proju i sir, moraćete da izdvojite od 600 do 700 dinara, dok je to prošle godine koštalo oko 400 dinara", dodao je ugostititelj.

Atmosefra na Saboru trubača u Guči ume da ponese čak i one koji imaju zmiju u novčaniku, stoga iskusni saboraši poručuju svima da ipak prvo dobro provere cene, kako se kući ne bi vraćali autobusom.

(MONDO/Rina)

Komentari 24

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Beograd centar sveta

Xaxxaa kakva seljana jos da plati neko 50 eura kilo cevapa , pa stvarno smo nebeski narod , a sto je najgore ima ih koji placaju a ovi samo trljaju ruke 😂

Cane Qrbla

Ko bre ide u Gucu...???

Tanja

I posle će predsednik da mi kaže da letujemo u Srbiji

special image