Petra Š. (30) iz Beograda opisala je za "Blic" svoje "pakleno" putovanje iz Beograda do Crne Gore. Prema njenim rečima, ovo je bilo pravo "putovanje iz pakla" jer je više gledala u vozač šofera nego u knjigu koju je ponela da čita.

Kako je ona navela, vozač je tokom vožnje palio cigarete, slušao glasnu muziku i telefonirao na kritičnim delovima puta, čak i dok je preticao druga vozila! Petra je sa svojom porodicom krenula na more prošlog petka autobusom. Odlučili su se za jednog poznatog autoprevoznika iz Srbije. Ono čemu se nije nadala, kao i mnogi drugi putnici, je bahatost vozača kojeg je opisala kao "Šumahera" koji je druge autobuse preticao na opasnim krivinama.

Autobus je na sreću stigao na destinaciju na vreme, ali je sam put bio jeziv prema rečima Petre.

"Vozač autobusa ‘Šumaher‘ pretiče drugi autobus u krivini malo posle Zlatibora... Puši cigaru u autobusu. A oko dva posle ponoći trešti ‘Njemu cveće meni trnje, nikad nije bilo crnje‘, Ljuba Aličić i manje poznata ekipa. Ne preuveličavam, zaista", započinje svoju priču Petra.

Glasna muzika i pevanje u dva ujutru je bio tek uvod u ono što je Petru šokiralo i prestravilo.

"U par navrata je telefonirao. Bukvalno, noga na gasu, jedna ruka na volanu, drugom drži telefon i priča", dodaje ona.

Da put iz snova, postane “put iz pakla”, postarala se i putnica koja je sedela iza nje, a koja je ničim izazvana, počela da se maže rakijom.

"Prvo sam osetila jak miris, pa sam se instiktivno okrenula i imala sam šta da vidim. Naime, devojka koja je sedela iza mene, mazala se rakijom. Čitav bas je smrdeo na rakiju", objašnava Petra koja je napomenula da normalna rakije lepo miriše, ali da je ova toliko smrdela da je putnicima bilo neprijatno zbog toga.

Za ponašanje vozača i putnice, nema lepe reči.

"Šokirana sam ponašanjem vozača i putnice koja se mazala rakijom. U pitanju je, inače, mlađa devojka", ističe Petra.

Za kraj je rekla da od 1994. godine putuje u Crnu Goru autobusom i, kako ona napominje, ovako nešto nikada do sada nije doživela.

"Samo sam se molila da živi stignemo na more. Ovo je bilo nečuveno", završava šokantnu priču Petra Š. (30) iz Beograda.

(MONDO/Blic)