Letovanje u Hrvatskoj veoma je popularno među srpskim turistima, ali zbog cena aranžmana mnogi ne mogu sebi da priušte odmor na jednoj od lepših obala na Jadranu. 

Jedan tviteraš po imenu Saša, naveo je kako je to "moralni integritet druge Srbije", kao i želja da se na taj način, ljudi identifikuju sa određenom klasom.

"Letovanje u Hrvatskoj je u Srbiji postalo neka vrsta virue signallinga druge Srbije, socijalni wink wink, znak kulturnog pripadanja i identifikacije sa određenom klasom, statusni simbol. Malo sick, ako se mene pita.", napisao je on i pokrenuo živopisnu raspravu.

Među prvima su se oglasili oni koji su dugogodišnji turisti na hrvatskom delu Jadrana.

"Kao dete sam bio samo u Hrvatskoj, kao stariji već 15 godina idem, i ne znam gde ima bliže a lepše obale, čarobnih gradića, mirisa mora i saliniteta vode. Idem jer mi je duši lepo, ne gledam nikakve statusne nebuloze..", objasnio je ovaj tviteraš.

Tviter.jpg
Twitter/Screenshot 

Sledeći komentar je bio kraći, ali i direktniji.

"Ja letujem u Hrvatskoj i ništa od toga što ste naveli nije tačno.", glasio je stav ovog tviteraša.

Stil pisanja, odnosno, način na koji je Saša izrazio svoje mišljenje, bio je trn u oku većini. "tagajte se ja sam malo sick", "Wink wink narode!", samo su neki od njih.

Takođe, bilo je i onih koji su zagovarali tezu "ko hoće i ima nek letuje gde želi i kako želi".

"Ako ti je takav pogled na svet, onda si u pravu. Neka brate letuje gde ko hoće, ako može. Meni je veći debilizam podići kredit za more. Idiotluk tačnije, bez obzira gde trošiš", kratko je napisao ovaj tviteraš.

(MONDO)