Silovatelj Igor Milošević se posle puštanja na slobodu ponovo našao u pritvoru zbog ugrožavanja javne bezbednosti, zbog čega su građani odahnuli. Slučaj Milošević stavio je u žižu javnosti problem kažnjavanja silovatelja koji po puštanju na slobodu u najvećem broju slučajeva ponavljaju zločin. Igor Jurić, osnivač centra za nestalu i zlostavljanu decu je rekao za Kurir da zatvaranje nije nikakvo rešenje problema za silovatelje.

"Ponovno zatvaranje Igora Miloševića je iznuđeno rešenje. Svi smo odahnuli, ali to nije trajno, sistemsko rešenje. Mi nismo rešili problem silovatelja povratnika", rekao je Jurić i dodao da je dobra strana ovog slučaja i njegove medijske vidljivosti to što on pokazuje da se o problemu silovatelja mora ozbiljnije porazmisliti.

ZA SILOVATELJE DOŽIVOTNA ROBIJA?! Igor Jurić: Hemijska kastracija ništa ne rešava ZBOG POLNE NEMOĆI NASILNIKA ZLOČINI JOŠ SUROVIJI kurir televizija

On je rekao da se zalaže za javni registar pedofila, ali da treba razmotriti i doživotnu robiju za silovatelje.

"Nisam za hemijsku kastraciju, jer je onda zbog polne nemoći surovost još veća. Žrtva prođe još gore nego da je silovana", tvrdi Jurić i zaključuje da je potrebno da ministarstvo pravde sazove tim stručnjaka i započne proces pronalaženja trajnog, sistemskog i efikasnog rešenja.

(MONDO/Kurir)