Ministar finansija Siniša Mali najavio je novi ciklus nagradne igre "Uzmi račun i pobedi". Mali je istakao da će biti promena koje se ogledaju u tome da će biti izmenjen način učestvovanja.

"Neće se više slati fiskalni računi i koverte, već će se samo skenirati QR kod. Za to će biti napravljena posebna aplikacija, a o tome će javnost biti naknadno obaveštena", rekao je Mali, a saopštilo Ministarstvo finansija.

Ministar je u objavi na svom Instagram profilu precizirao da će nagradna igra početi do kraja godine.

"Ovog jutra ali i o nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi”, koja će ovog puta, zahvaljujući e-fizkalizaciji, biti u potpunosti digitalna, što znači da više nemamo koverte", naglasio je on.

"S obzirom na to da sada svaki račun ima QR kod, njegovim skeniranjem, preko posebne aplikacije, postajete učesnik u nagradnoj igri. Očekujemo da nagradna igra počne krajem godine, a na vreme ćemo vas obavestiti kada možete da počnete sa sakupljanjem fiskalnih računa. Zajedno se borimo protiv sive ekonomije", napisao je ministar.

Podsetimo, nagradnu igru s fiskalnim računima država organizuje od 2017. godine u cilju borbe protiv sive ekonomije. Građani su u kovertama slali fiskalne račune, a srećni izvučeni dobitnici nagrađivani su stanovima, automobilima i drugim vrednim nagradama.

(MONDO)