Zbog najezde Rusa u Beograd, cene nekretnina porasle su od 30 do 50 odsto, a u Novom Beogradu čak i za 100 odsto. Cene iznajmljivanja stanova Rusima idu od 500 evra, pa do čak i 1.500 evra na mesečnom nivou, ali to nije slučaj Ruskinje Aleksandre Gusak, koja je pronašla garsonjeru za 200 evra.

"Iznajmljujem stan. Plaćam 200 evra za stan od 15 kvadrata u suterenu. Jedva sam našla taj stan, jer su cene tada bile između 1.000-1.500 evra. Mi nismo srećni što iznajmljujemo stanove po tim cenama. Za taj novac sam u Rusiji imala i recepciju, obezbeđenje i čistačicu u okviru stambenog kompleksa", kaže Aleksandra Gusak.

Aleksandra  navododi je da je glavni problem rusa što ne znaju koliko  su zapravo cene nekretnina u Srbiji, kao i da misle da su cene iste kao u Moskvi.Aleksandra je u Srbiju prvi put došla 2014. godine kao student na razmeni. Dolazila je povremeno, a od maja meseca doselila se trajno.

"Od 2014. godine do sada se svašta promenilo, pogotovo Beograd. Šetalište gde je Sava mala je izgledalo užasno, a sad je sređeno sve", rekla je Aleksandra gostujući na Prva TV i dodala da smatra da Rusi ne cene dovoljno koliko ih Srbija prihvata.

(MONDO)