Krađa automobila postala je skoro svakodnevica u Srbiji, ali sve je više kradljivaca koji bestidno kradu vozila usred bela dana. Prošlog četvrtka u beogradskom naselju Braće Jerković, sigurnosne kamere su zabeležile još jednu takvu krađu automobila. Na snimku koji je zabeležila sigurnosna kamera se vidi kako nepoznati lopov krade automobil marke "Opel Corsa" u Ulici Brane Ćosica.

Ukradeni auto je bio ispred mehaničarske radnje, a vlasnica automobila je verovala da je auto ostavila na servis i da je tu bezbedan, nažalost to nije bilo tako, jer je automehaničar auto u međuvremenu izvezao ispred servisa i u njemu ostavio i ključeve, te je lopov vrlo lako obavio "posao".

"Dovezla sam auto kod majstora za kojeg su mi rekli da je pouzdan i dobar, nisam mu ostavila nikakav papir, nego sam mu ostavila ključ na reč, kao kada se odvozi automobil u bilo koji servis. U njemu je ostala i saobraćajna, ali da smo potpisali neki ugovor ili da mi je dao neki revers, to nismo. To sa pravne tačke gledišta nije ni bitno, jer je on priznao da je auto bio kod njega i da on na taj način uzima automobile. Ljudi ostavljaju ispred njegovog servisa automobile, tako da to nije nešto čudno", rekla je za portal MONDO vlasnica automobila.

Kao što se na snimku može videti, nepoznati muškarac prvo je prošao pored kola, osvrnuo se oko sebe ne bi li se uverio da nema svedoka. On ga je gledao, merkao, spazio ključeve unutar vozila, pa se dao u akciju. U trenutku razbojništva u kolima nije bilo nikog. Otišao je u nepoznatom pravcu, a krađa je prijavljena policija.

Sve se to dešavalo ispred AST automehaničarske radnje Ćulibrk Željka, koji je lično vozilo ostavio ispred svoje radnje, jer nije bilo mesta u dvorištu, sa sve ključevima na izvolte

Krađa automobila MONDO

Vlasnica automobila nije ni pitala automehaničara zašto je ostavio ključeve u automobilu, jer je očekivala "prosto da će imati normalan rezon i preuzeti odgovornost za to što je uradio i da će se na kraju dogovoriti za novac, odnosno da će joj on nadomestiti to što je automobil ukraden na njegovoj imovini pod njegovim 'starateljstvom'".

"Nisam htela da insinuram da je to on namerno uradio u dogovoru sa čovekom koji mi je ukrao auto. Pošto je on sam odmah rekao da je ostavio ključ u vozilu, slučajno, jer im je automobil smetao u dvorištu, pa su ga izvezli napolje i da su ostavili ključ kao što on ostavlja ključ u svom automobilu već 20 godina ispred servisa. To je on rekao policajcima. Tako da je priznao da je on odgovoran za ostavljanje ključa u kolima. Čak im je rekao da će mi dati onoliko para koliko vredi automobil", rekla je vlasnica automobila za MONDO.

Ona će podneti tužbu protiv majstora servisa, a protiv samog lopova krivična prijava ide po automatizmu i službenoj dužnosti. Što se tiče automobila, kako je navela vlasnica, on je pronađen u delovima na nekom auto otpadu u Maloj Ivanči, a policija je od automobila pronašla samo ostatke - menjač, motor i sedište.

"Gepek je bio pun stvari, te stvari mi nisu našli. Policija je na osnovu snimka koji je taj majstor dostavio pronašli lopova posle 3 dana. Taj vlasnik auto otpada iz Male Ivanče je rekao da je otkupio auto bez papira, a kada su ga pitali kako je kupio auto bez papira, lopov je rekao da mu je automobil od sestre i da će mu papire doneti drugi dan. To je neka ustaljena šema verovatno. Policija je odmah indetifikovala lopova", rekla je ona i dodala:

"Majstor auto servisa me je odmah pozvao kada se dogodila krađa i pitao me za broj tablica, ali posle toga se ponašao kao da se sve ovo događa nekom drugom. Niti me je zvao, niti se raspitivao šta se dešava, bio je totalno nezainteresovan. Posle toga nije ništa komentarisao, slušao je šta ja pričam, ali uopšte nije reagovao".

Vlasnica automobila je takođe dodala da joj je auto neophodan i da već ove nedelje mora da kupi novi.

"Kako su mi advokati rekli on svakako mora da mi nadoknadi štetu. Rekla bi da je to sve dogovorena šema. To se sve dogodilo prošli četvrtak, a u subotu su mi javili da je auto već u delovima", dodala je ona.

Ekipa MONDA pozvala je Željka, vlasnika automehaničarske radnje, da ga pita šta on misli povodom cele situacija koja ga je zadesila, njegove reči su bile:

"Što se tiče krađe, obavešteni su organi reda, vozilo je pronađeno. Ne znam šta želite da vam kažem. Apsolutno sam rekao sve što sam imao da kažem", rekao je on. A na pitanje da li će nadomestiti devojci novčano krađu automobila, Željko je rekao "Naravno".

Ostaje da vidimo da li će biti pri svojim rečima i vlasnici isplatiti ono što joj pripada.

(MONDO)