Danas promenljivo vreme, od svega po malo širom Srbije, i sunca i oblaka i magle, a temperatura u najtoplijem delu dana do 8 stepeni. Ovog jutra po kotlinama, nizijama i dolinama reka na jugu i jugozapadu zemlje, biće maglovito. Nešto kasnije, tokom dana očekuje nas umereno do potpuno oblačno vreme, samo u toku pre podneva ponegde i sa sunčanim periodima.

U Beogradu hladno

I u Beogradu će danas na momente biti sa sunčanim periodima, ali duvaće umeren, jugozapadni vetar. Minimalna jutarnja temperatura izmerena je oko nule, a maksimalna dnevna očekuje se do osmog podeoka. Meteorolog Đorđa Đurića izneo je svoju vremensku prognozu i otkrio kakvo nas vreme očekuje ovih dana.

METEOROLOG OTKRIO KAD ĆE SE ZABELETI U GRADOVIMA! Đurić za Kurir TV: Do petka hladnije zbog jake košave, OVO JE DATUM PRVOG SNEGA Kurir TV

"Ostaje tmurno, oblačno, prohladno. Biće slabe kiše u nižim predelima, snega na planinama. Temperatura od 4 do 10 stepeni, a dodatno hladnije usled jake košave do četvrtka", kaže Đurić za Kurir.

Kada je u pitanju prvi sneg u gradskim sredinama, Đurić kaže: "Sačekaćemo još malo sneg, novembar ćemo završiti bez njega. Prema trenutnoj situaciji, prve snežne padavine u gradovima možemo očekivati 7. ili 8. decembra", zaključio je Đurić.

(MONDO/Kurir)