Dva đaka M. M. (18) i N. Ž (17) isključeni su iz škole u Trsteniku nakon incidenta koji se dogodio 9. novembra, kada su učenici nastavnici izmakli stolicu stolicu na času. Ovom odlukom usvojen je predlog Nastavničkog veća od 23. novembra.

"Povodom nasilja koje se dogodilo u Tehničkoj školi u Trsteniku pri čemu je izvršeno fizičko, psihičko i digitlano nasilje nad našom koleginicom, dvojici učenika je izrečena mera isključenja iz škole", navodi u dopisu direktor Milan Glidžić. Rešenja o isključenju su juče poslata roditeljima učenika", pišu Novosti.

Profesorka je bila žrtva nasilja u učionici kad joj je prvo N. Ž., izmakao stolicu, dok su M.M. i I.K, mobilnim telefonima snimali, a potom i delili taj snimak na društvenim mrežama. Iste večeri, profesorka se požalila lekarima i ispričala šta se dogodilo. Upravo su dežurni lekari prvi alarmirali policiju.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu od 23. novembra postupa po ovom predmetu, kome se priključila i oštećena. U prethodne dve nedelje o incidentu su se oglašavali Centar za socijalni rad u Trsteniku, Aktiv direktora svih škola i obrazovnih ustanova u tom gradu, brojni školski kolektivi i pojedinci.

Oglasila se i profesorka

"Mislim da će ova odluka definitivno poslužiti kao primer. Verujem da će bar škola biti nešto mirnije i bezbednije mesto za školovanje naših đaka", rekla je profesorka, napadnuta tokom časa u Tehničkoj školi u Trsteniku, nakon definitivne odluke direktora ove škole o isključenju dva učenika.

"Samo sam pitala učenika koji mi je stao iza leđa zar misli da je pristojno tako da se ponaša. Izmakao je stolicu, pala sam, a onda shvatila da se drugi učenik približio s kraja učionice i snimao. Tu je bio i treći učenik...Trebalo mi je par trenutaka da se saberem, ustanem. Sela sam na stolicu, uspela da upišem čas. Upisala sam i zabelešku da je došlo do incidenta. Kada je u ponedeljak došla inspekcija u školu, koleginica mi je ispričala da sam u elektronski dnevnik dva puta upisala čas. Zbog svega, nisam ni bila svesna..." rekla je ona.

(MONDO)