• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VELIKI POVRATAK HLADNIJEG VREMENA! BIĆE JAKIH NALETA KOŠAVE SA SLABOM KIŠOM: Evo šta nas čeka od ponedeljka

Autor Sara Gajić

U Srbiji se očekuje naoblačenje sa jakim vetrom i kratkotrajnom kišom.

 Vremenska prognoza 4 decembar 2022 Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Meteorolozi u pronozama navode da će u nedelju u Srbiji doći do naoblačenja sa kišom koja zahvata zapadne i južne predele i premešta se ka centralnim i istočnim krajevima. Šansa za kišu je manja na severu Srbije. Temperatura iznad proseka za početak decembra, ali će u košavskom području biti veoma vetrovito što će malo povećavati osećaj hladnoće. Udari jugoistočnog vetra u južnom Banatu
biće preko 80 km/h. U ostalim krajevima vetar slabiji južni ili istočni. Pritisak iznad normale.

Minimalna jutarnja temperatura od 2°C do 6°C, a maksimalna od 6°C u Negotinu do 11°C na zapadu Srbije. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 3°C do 7°C. Vetrovito u Beogradu uz pojačan jugoistočni vetar i naoblačenje sa manjom šansom za kratkotrajnu slabu kišu. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 5°C, a maksimalna oko 9°C. 

Naoblačenje sa slabom kišom povremeno. Vetar slab do umeren istočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 3°C, a maksimalna do 9°C. Ista situacija i u užičkom kraju. Vetar slab istočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 0°C do 3°C, a maksimalna od 8°C do 10°C. Na Zlatiboru i Tari kiša i oko 7°C na 1000 mnv.

Moguća slaba i kratkotrajna kiša ponegde u Vojvodini, mada će veći deo dana biti suvo i veoma vetrovito. Duvaće pojačan jugoistočni vetar, najjači u južnom Banatu sa udarima preko 80 km/h. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 2°C do 6°C, a maksimalna od 7°C u Somboru do 10°C ponegde na jugu Vojvodine. Uveče suvo.

U Novom Sadu i Subotici vetrovito uz pojačan jugoistočni vetar i naoblačenje sa manjom šansom za poneku kap kiše. Minimalna temperatura 3°C, a maksimalna do 8°C. Uveče suvo. 

Vreme narednih dana

U ponedeljak će vetar malo oslabiti, a kišna zona se premešta ka severoistoku i istoku. U toku dana promenljiva oblačnost sa malo sunčanih intervala i toplije od proseka za početak decembra. Vetar umeren jugoistočni, u južnom Banatu povremeno pojačan. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 3°C do 7°C, a maksimalna od 9°C do
13°C. Uveče suvo. 

Tokom većeg dela iduće sedmice biće toplije od proseka uz umeren do pojačan jugoistočni vetar u košavskom području. To će biti relativno topla varijanta košave, jer ne donosi zahlađenje. Kiša se može očekivati u petak i subotu uz pad temperature krajem sedmice.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

DžoMa

Veliki povratak hladnog vremena, a cele nedelje će biti toplije od proseka 😑

special image