Snimak na kome nastavnica Osnovne škole "Sveti Sava" u Vrčinu, koja je razredni starešina odeljenja 8/3, preti plaćenim batinašima svojim đacima, šokirao je javnost, kao i sve zaposlene u ovoj školi. Za sada nije poznato šta je prethodilo ovakim pretnjama, a njene kolege i dalje ne mogu prestanu da se čude, jer kažu da za nju svih ovih godina koliko tu radi imaju samo reči hvale.

"Niste vi ni pametniji, ni jači od nas. Ako ništa drugo, imam više para od tebe da platim nekoga da te bije svaki dan. Veruj, već mi je dosta i dece i škole i vaspitanja. Zaslužili ste batine, zaslužili ste da budete dovedeni u red. Znači, ako ništa drugo neću ja da prljam ruke, nego ću drugima da dam da te lepo mlate, sve dok se ne dovedeš u red", čuje se na objavljenom snimku.

Nakon incidenta koji se dogodio u OŠ "Sveti Sava" ekipa "Beograda na Blic", razgovarala je sa direktorom napomenute škole Dobricom Sinđelićem. "Mi nismo znali za snimak sve dok se nije pojavio na društvenim mrežama, a onog trenutka kada sam dobio snimak ostao sam zatečen. Nastavnica koja se čuje na snimku jeste naš radnik, moja dugogodišnja koleginca, koja u našoj ustanovi radi već 12 godina", započinje direktor Sinđelić.

Za J. V, nastavnicu biologije i razrednog starešinu 8/3 odeljenja, gde je tokom časa i nastao pomenut snimak, kako kaže direktor, mogli ste da čujete samo reči hvale. "Njen kabinet kao i njen rad i odnos sa kolegama, roditeljima i učenicima nikada nije bio sporan, iskreno vam kažem, najmanje sam se nadao da će me snaći ovako nešto od strane naših zaposlenih radnika", kaže nam direktor.

Nastavnica preti đacima u Vrčinu instagram/moj_beo_grad

Kao direktor škole, Sinđelić nikad nije odobravao korišćenje mobilnih telefona tokom nastave, međutim, sada mu je to manje sporno. "Meni je teži slučaj što J. V. izgovorila takve reči, nego što je naš učenik koristio mobilni telefon i snimao na času", naveo je Dibrica Sinđelić.

"Nije nam ovo trebalo"

Inače, OŠ "Sveti Sava" broji preko 600 učenika, jedna je od najboljih škola na teritoriji gradske opštine Grocka. "Najbolja smo škola po svim aktivnostima, uvek smo imali odličnu saradnju sa učenicima, roditeljima, kao i meštanima Vrčina i zaista mi je žao što se ovako nešto dogodilo u našoj školi", priča nam.

Direktor takođe, dodaje da za svojih 35 godina radnog iskustva, a posebno u poslednjih 15 godina od kako je direktor ove ustanove, "nikada se takav ili sličan incident u istoriji škole nije dogodio. "Zaista mi je jako teško i krivo što je naša koleginica tako postupila", iskren je on i dodaje:

"Naravno, ne opravdavam postupak naše koleginice, pokrenut je i postupak protiv J. V. Ono što želim da istaknem kao direktor ove obrazovne institucije, jeste da želim javno da se izvinim roditeljima, kao i učenicima moje škole, a prema J. V. će se dalje postupiti isključivo prema zakonu".

(MONDO/Blic)