• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAKON PROLEĆNOG DANA, VRAĆA SE ZIMA U VELIKOM STILU! KIŠA I SUSNEŽICA ŠIROM SRBIJE: Samo u jednom kraju i dalje toplo

Autor Sara Gajić

Zahlađenje sa kišom i susnežicom u većini krajeva Srbije.

 Vremenska prognoza 17 decembar 2022 Izvor: MONDO/Uroš Arsić

U Srbiji u noći između petka i subote kiša u većini krajeva, navode meteorolozi u prognozama. U subotu zahlađenje stiže na sever Srbije, a do kraja dana se širi ka jugu. Biće oblačno sa kišom koja na severu i zapadu može preći u susnežicu i sneg popodne i krajem dana. Biće malo snežnih padavina i svega par cm snega. Temperatura će biti u padu, pa se maksimalna očekuje na početku dana, posle ponoći ili ujutru u mnogim krajevima, a minimalna temperatura uveče. Vetar umeren severni i severozapadni. Pritisak iznad normale i u daljem porastu. Jutarnja temperatura od 4°C do 11°C, popodnevna od 2°C na severu do 16°C na jugu Srbije, a minimalna temperatura biće osmotrena kasno uveče od -1°C na severu do 8°C na jugu Srbije.

Zahlađenje sa kišom koja krajem dana prelazi u kratkotrajnu susnežicu i sneg i u Beogradu. Vetar umeren severni i severozapadni. Pritisak iznad normale. Maksimalna temperatura na početku dana, u ponoć oko 12°C i u padu: ujutru u 7h oko 8°C, a popodne oko 3°C. Uveče slab sneg koji brzo prestaje. 

 U subotu toplo za ovo doba godine i promenljivo oblačno sa kišom povremeno u Nišu. Popodne i uveče sledi postepeno zahlađenje sa kišom. Vetar slab do umeren severni i severozapadni. Pritisak oko normale i u porastu. Minimalna temperatura 8°C, maksimalna 14°C. Uveče hladnije sa kišom i oko 6°C u 22h. 

Postepeno zahlađenje sa kišom koja krajem dana prelazi u susnežicu i sneg, vetar slab do umeren severni i severozapadni. Pritisak iznad normale u užičkom kraju. Na Zlatiboru i Tari zahlađenje i kiša pre podne, a popodne i uveče sneg. Temperatura u padu sa 10°C ujutru na 0°C popodne na 1000 mnv.

U Vojvodini zahlađenje sa kišom koja popodne prelazi u susnežicu i sneg. Biće malo snežnih padavina i svega par cm snega. Temperatura će biti u padu, pa se maksimalna očekuje na početku dana, posle ponoći, a minimalna temperatura uveče. Vetar umeren severni i severozapadni. Pritisak iznad normale i u daljem porastu. Jutarnja temperatura od 4°C do 9°C,
popodnevna od 2°C na severu do 5°C na jugu Vojvodine, a minimalna temperatura kasno uveče od -1°C na severu do 2°C na jugu. Susnežica i sneg i u Novom Sadu i Subotici. Krajem dana prestanak padavina. Vetar umeren severni i severozapadni. Pritisak iznad normale. Maksimalna temperatura na početku dana, u ponoć oko 9°C, ujutru u 7h: 6°C, popodne 2°C, a uveče 0°C.

Vreme narednih dana

U nedelju svugde hladnije, ali padavine prestaju ujutru uz delimično razvedravanje na severu. Vetar slab severnih pravaca. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -4°C do 1°C, a maksimalna od 1°C do 4°C. Uveče suvo i hladno. U ponedeljak i utorak suvo sa slabim jutarnjim mrazevima, a u košavskom području sa umerenom košavom koja pojačava u utorak. Zato će osećaj hladnoće biti veći u košavskom području. Temperatura će ipak imati tendenciju postepenog porasta uz suvo vreme veći deo iduće sedmice.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image