Drogerija "DM" se oglasila zbog povlačenja crnog bibera zbog salmonele. "Kupci mogu da prepoznaju potencijalno oštećen proizvod 'dm crni biber u zrnu, 70 grama', na osnovu roka upotrebe koji je utisnut na poleđini svakog pakovanja. Ostali proizvodi iz dmBio asortimana pogodni su za prodaju i upotrebu i nisu pogođeni ovim povlačenjem."

U okviru interne kontrole kvaliteta došlo je do zaključka da se ne može isključiti mogućnost da se u pomenutom proizvodu može naći salmonela, što je i razlog povlačenja ovog proizvoda iz prodaje. "Kompanija apeluje na kupce da ne konzumiraju ovaj proizvod ukoliko su ga kupili, kao i da ga mogu vratiti u bilo koju dm drogeriju, bez obzira na to da li je isti već otvoren, a novac će im biti refundiran, uz bilo kakav dokaz o kupovini."

Drogerijski lanac podseća kupce da konzumiranje proizvoda zaraženog salmonelom može dovesti do dijareje, bolova u stomaku, a u nekim slučajevima i do povraćanja i lake groznice. Uobičajeno je da se ovi simptomi povuku posle nekoliko dana. Kod teških simptoma, ili simptoma koji dugo traju, neophodno je potražiti savet lekara.

"Zdravlje i bezbednost kupaca predstavljaju prioritet u poslovanju dm-a, zbog čega se kompanija izvinjava svim oštećenim stranama. Takođe, sve zainteresovane strane ili oštećeni kupci mogu da kontaktiraju kompaniju putem mejla info@dm.rs.", piše u saopštenju.

Kao što možete da primetite, na sajtu je već povučen ovaj proizvod iz prodaje.

dm biber.jpg
printscreen 

(MONDO)