Cene smeštaja tokom novogodišnjih i božićnih praznika na Kopaoniku i Zlatiboru prilično su visoke i mnogima nepristupačne. Međutim, na Zlataru je potpuno drugačija priča. Na ovoj planini može da se zakupi kuća, u koju može da se smesti čak deset osoba, za "samo" 100 evra i to za tri dana. 

"U apartmanskom smeštaju cene se kreću oko 150 evra za tri dana tokom novogodišnjih praznika, u šta se uključuju doručak i svečana večera. Povoljne cene, a kvalitetna ponuda su ono po čemu smo prepoznati od strane gostiju kako iz Srbije, tako i iz regiona", istakao je Branko Pucarević iz TO Zlatar.

Međutim, smeštajni kapaciteti su za praznike na ovoj planini potpuno popunjeni. Kako je naveo sagovornik RINE na Zlataru će praznike uglavnom da dočekaju porodice koje žele mir, čist planinski vazduh, zdravu domaću hranu. 

S obzirom na to da su mesta popunjena, treba napomenuti da u Novoj Varoši ima slobodnih kapaciteta i da je cena slična onima na Zlataru. U nekim smeštajima, dve odrasle osobe, za tri noćenja, treba da izdvoje oko 8.000 dinara. 

(MONDO)