Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je novo upozorenje na snežne padavine za brdsko-planinske predele u kom se navodi da će doći do povećanja visine snežnog pokrivača za 10 do 15 centimetra. 

Kako je objavljeno snežni pokrivač će se povećati u brdsko-planinskim predelima na zapadu i jugozapadu Srbije. Na području zapadne i jugozapadne Srbije i Kosova i Metohije na snazi je narandžasti meteo-alarm. On označava opasno vreme. 

Inače, na Limu kod Prijepolja vodostaj je u opadanju i narednih 12 sati će se nalaziti iznad granice vanredne odbrane od poplava. Na Savi kod Šapca vodostaj će 22. januara dostići i prevazići granicu vanredne odbrane od poplava. Na Ibru kod Raške vodostaj je u stagnaciji sa tendencijom manjeg opadanja i narednih 12 sati će se nalaziti iznad granice vanredne odbrane od poplava.

Na Toplici kod Doljevca i Južnoj Moravi kod Mojsinja tokom 20/21. januara vodostaji će se približiti granicama redovne odbrane od poplava. Na Neri kod h.s. Kusić vodostaj će tokom 20./21. januara dostići granicu redovne odbrane od poplava.

(MONDO)