• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NIKO NEĆE DA PRIHVATI OVAJ POSAO - PLATA 100.000 DINARA, PLUS BAKŠIŠ! Najnoviji oglas u Beogradu, vlasnik u neverici!

Autor Uroš Matejić

Jedan poznati beogradski restoran nudi se početnu platu za roštilj-majstora od 100.000 dinara.

 Oglas za posao za roštilj majstora Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Iako nam se čini da bi svi mogli da radimo ovaj posao, dobar roštilj-majstor ne nalazi se tako često. Potražnja sa profesionalcima na roštilju posebno je velika na balkanu, gde se meso konzumira svakodnevno i u velikim količinama.

U oglasima se često navodi da nije potrebno prethodno iskustvo za ovu poziciju, ali ono je svakako poželjno. A kako je restorana i objekata sa brzom hranom u Srbiji i Beogradu sve više - tako raste i interesovanje za roštilj-majstore.

Na nekoliko mestadaju plate od 90.000 dinara za ovu poziciju, i to uz stalno zaspolenje. Međutim, pažnju je privukao oglas zalepljen na vrata poznatog novobeogradskog restorana: nudi se početna plata od 100.000 dinara.

Od ostalog, ponuđeno je stalno zaposlenje, radno vreme 8 sati i to u dve smene, a druga se završava u 23 sata. Plaćeni su topli obrok, odmor, a radi se šest dana u nedelji. Pa ipak, već sedam dana je ovaj oglas aktuelan, ali još niko se nije zaposlio.

"Pre 7 dana smo postavili oglas i još nismo nikoga zaposlili. Svi bi dobru platu, ali niko ne bi da radi. Šalu na stranu, ima dosta posla, mi zato podrazumevamo da radnik ima i bakšiš i da mu taj dodatni novac ide na zaradu. Naravno da od zalaganja zavisi i njegovo napredovanje, koje je izvesno", ispričao je vlasnik.

Ovako glasi još jedan oglas za posao gde je satnica 330 dinara: Uslovi: timski rad, isplata može na dnevnom ili mesečnom nivou - stvar dogovora, rad u dve smene (09 do 17 i 14 do 22h), obrok u smeni, radi se 5 ili 6 dana nedeljno, poželjno radno iskustvo. Dužnosti: priprema i pečenje mesa.

Shodno ovim brojkama, to znači da biste za jedan dan na ovom poslu mogli da zaradite 2.640 dinara. Takođe, u aktuelnim oglasima plata majstora za roštilj negde ide i do 140.000 dinara, kuvarice mogu da zarade do 110.000, a kuvari koji pripremaju samo hotelski doručak - do 80.000 dinara.

(MONDO/Telegraf)

Možda će vas zanimati

Komentari 47

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

ok

A realno plate su 80 hiljda, do 100000 u restoranima neki bas bas napucani restorani malo preko 100 hiljada a ove cifre nisu realne sto se spominju... I to za sto soma mora peces bifteke I tako dalje ubiljas . U mesari tipa 80, 90 zavisno od prihoda

Bilja

Mora da je poslodavac čuven po dobroti i plaćanju kad radnici begaju od njega.

Marko

Malo je to, tih 100000 oni zarade za dan dva a radnik radi celi mesec, bez 200000 nista

special image