A. A. iz Novog Pazara, kao i njegova supruga A. A. izgubili su četvoro dece starosti od šest meseci do pet godina u požaru. Otac je zadobio opekotine na 50 odsto tela i prevezen je u Klinički centar u Beogradu, a majka se nalazi u Opštoj bolnici u Novom Pazaru. 

Otac dece je bez svesti i u teškom stanju, a njegov brat Ahmed Atia poziva ljudekoji imaju empatije da se obrate Klinici za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju kako bi njegovom bratu donirali kožu. "Ovo su mnogo teški trenuci za moju porodicu. Ne samo da mi je brat u bolnici, već je nastradalo i njegovo četvoro dece. Njemu je za utorak zakazana transplantacija kože, ali još nije pronađen odgovarajući donor i operacija je pomerena. Zato bih zamolio humane građane Srbije između 18 i 60 godina starosti da se jave bolnici. Bitno je da nisu hronični bolesnici i da žele da pomognu mom bratu. Potrebno je uraditi testove kako bi se utvrdilo da je koža odgovarajuća. Testovi traju oko 30 minuta, a donor ne sme da ima tetovaže", objašnjava.

Ahmet živi u inostranstvu i sutra će, najverovatnije, da dođe u Srbiju i pokušaće bratu da donira kožu. Dodaje da oni koji su u mogućnosti i žele da pomognu njegovom bratu mogu da se jave u Kliniku u sedam sati ujutru. "Iako se polemisalo da je uzrok požara sušenje veša na grejalici, još nismo dobili zvaničnu potvrdu o tome šta je požar zaista izazvalo", kaže stric nastradale dece.

(MONDO/Telegraf.rs)