• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BEOGRAĐANINU U LOKALU NAPLAĆENA NEVEROVATNA USLUGA! "Konobarica zna neku posebnu tehniku jezikom - Sad sam sve video"

Autor Ivana Vlajković

Kupcu u Beogradu naplaćena je usluga otvaranja vina.

 U lokalu u Beogradu naplatili uslugu otvaranja vina Izvor: Shutterstock/G.MARTYSHEVA/Twitter/screenshot

Na društvenim mrežama objavljena je fotografija računa, a na kojoj se vidi da je kupcu u Beogradu naplaćena usluga otvaranja vina. Objava je izazvala veliku pažnju javnosti. 

Na fotografiji se vidi da se na računu nalaze dve stavke. Jedna od njih je flaša vina, a druga je usluga otvaranja vina. Korisnik Tvitera objavio je fotografiju uz komentar: "Usluga, kaže, otvaranje vina. Mislim da sam sada sve video. I odgovor na to nije "neka, sam ću", već sad sam ti došao i nikad više.

Izvor: Twitter/printscreen

Cena usluge otvaranja vina iznosi 400 dinara, a flaša vina košta 1.950. Objava je izazvala lavinu komentara na društvenoj mreži. "Ko zna, meni na pamet pada da konobarica zna neku posebnu tehniku jezikom ili to konobar čini samurajskim mačem bez oštećenja flaše", "Znači stavljam vadičep u tašnu", "Postoje restorani i barovi u kojima su cene vina bez marže, kao u prodavnici. Možeš da kupis i nosiš ili ostaneš i dodatno platiš servis. Corkage fee kao usluga postoji svuda i uglavnom je jeftinije tako nego sa uobičajenom maržom popiti bocu", samo su neki od komentara. 

Nakon komentara usledilo je i objašnjenje. "U pitanju je tzv. "Corkage fee", odnosno zaračunavanje restoranske usluge u objektu u kom je moguće i kupiti flašu kao u marketu i odneti kući. Izgleda da je problem samo u nespretnom "krštenju" usluge na fiskalnom", navodi se. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 19

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Konan

Uskoro sledi i naplata: ugostiteljskog ambijenta,vazduha, prijatnog okruženja,korišćenja inventara (sto,stolice,escajg,salvete..), oduzetog vremena po minutu na vaš boravak, eventualne ljubaznosti i usluživanja od strane personala...itd.a ako vam to ne odgovara vi sedite kući pa se samouslužujte..niko vas ne tera da nam dolazite..

Sasa

Po meni je ovo skroz ok. Po ceni vina, vidi se da nije restoranska i dodatna usluga koja je pruzena je skroz ok. Mogao je istu tu flasu vina da proda za 3500, ako se pije u lokalu, pa nije. Inace, u mnogim restoranima se vec decenijama unazad naplacuje kuver(pribor za rucavanje, platnena salveta i hleb), pa nisam video da je neko komentarisao tu cinjenicu. Kako cemo jesti bez pribora i sl..

Nemanja

Vina u vinotekama su po znatno nizim cenama nego vina u restoranima,i ti ako kupis vino sa police usluga za otvaranje tog vina,za case,stolicu i sto, se naplacuje,stvar je potpuno normalna,samo nas narod jedva ceka da da napravi neku nebuloznu da imaju sta da pricaju.

special image