• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NEĆETE VEROVATI - NA AVALI ĆE PADATI PRAVI PRAVCATI SNEG! Zahladnelo svuda: Evo kada nam se opet vraća lepo vreme

Autor Sara Gajić

Srbiju je zahvatio talas hladnog vremena.

 Vremenska prognoza 28 mart 2023 Izvor: MONDO/Uroš Arsić

U utorak hladno u svim krajevima uz sunčane intervale na severu i jači dnevni razvoj oblaka, stoji u prognozi. U toku dana se očekuje mestimična pojava kiše i susnežice, a na planinama iznad 700 mnv sneg. Mogući su i kratkotrajni lokalni pljuskovi kiše i snega u brdsko-planinskim predelima. I u nižim predelima centralne i južne Srbije je moguća pojava susnežice i vlažnog snega. Vetar umeren do pojačan severni i severozapadni, na planinama vrlo jak. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -1°C do 3°C, maksimalna od 5°C na jugu do 9°C na severu Srbije. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 0°C do 4°C.

Hladno uz sunčane intervale i dnevni razvoj oblaka sa mogućom kratkotrajnom kišom, na Avali sa susnežicom. Vetar umeren do pojačan severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura 2°C, a maksimalna do 8°C. Uveče suvo. Mnogo hladnije i promenljivo oblačno sa mogućom kratkotrajnom susnežicom i kišom povremeno u Nišu. Vetar umeren do pojačan severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura 2°C, a maksimalna do 8°C. Uveče suvo. 

Hladnije i promenljivo oblačno sa povremenom kišom, susnežicom i vlažnim snegom u užičkom kraju. Na planininama sa snegom uz najviše do 5 cm novog snega tokom dana. Vetar umeren do pojačan severni i severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -1°C do 2°C, maksimalna od 6°C do 7°C. Na Zlatiboru i Tari promenljivo oblačno i hladno sa snegom povremeno uz najvišu temperaturu oko 0°C na 1000 mnv.

Umeren dnevni razvoj oblaka i hladno vreme. Na jugu Vojvodine je moguća kratkotrajna kiša ponegde. Vetar pojačan severni i severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -1°C do 1°C, maksimalna od 8°C do 9°C. Uveče suvo i hladno. Slično vreme očekuje se u Novom Sadu i Subotici.

Vreme narednih dana

U sredu ujutru slab mraz. U toku dana suvo sa sunčanim periodima uz umerenu oblačnost koja dolazi sa severozapada. Biće malo toplije nego u utorak, ali ipak hladnije od proseka. Vetar slab severozapadni, u Timočkoj Krajini umeren. Krajem dana vetar slab južni i jugoistočni u ostalim krajevima. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -5°C do 0°C, maksimalna od 9°C na jugu do 12°C na severu Srbije. Uveče suvo.

U četvrtak i petak sledi dalji porast temperature uz promenljivu oblačnost sa sunčanim intervalima i prolaznu kišu u petak na severu. Za vikend oblačnije sa kišom povremeno uz pad temperature u nedelju.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image