Svima omiljeni praznik rada ljudi vole da proslave neradno uz roštilj i društvo, ali često se dešava da sve planove pokvari loše vreme.  Ove godine se praznik još lepo nadovezuje na vikend, što mnogima daje mini odmor od četiri dana, pa svi s nestrpljenjem dočekuju zvaničnu vremensku prognozu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

U petak pre podne sunčano, posle podne naoblačenje, a kratkotrajna kiša se očekuje u toku noći. Od subote, ističe se, toplije, ali nestabilno uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i sa lokalnom pojavom kiše i plјuskova sa grmlјavinom, koji će se intenzivirati sledeće sedmice.

Meteorološka najava (1).jpg
RHZM/Screenshot 

"Nastavlja se period promenljivog vremena, ali uz postepeni porast temperature koja će se u periodu od 29. aprila do 2. maja kretati u intervalu od 19 do 24 °C. Uz smenu sunčanih i oblačnih intervala očekuju se i padavine - u subotu (29.04.) ujutro i pre podne mestimično će padati kiša, dok će posle podne biti lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Kratkotrajna pojava kiše i pljuskova obeležiće i drugi dan vikenda (30.04.), ali će do večernjih sati padavine prestati", rekao je prof. dr Jugoslav Nikolić, direktor RHMZ-a.

Kako je najavljeno na sajtu RHMZ, naoblačenje sa kišom i loklanim pljuskovima koje će u subotu ujutru zahvatiti severne, tokom prepodneva i sredinom dana proširiće se i na ostale predele Srbije. Vetar u skretanju na slab do umeren severozapadni. Najniža temperatura od 6 do 11 °C, najviša dnevna od 18 do 22 °C.

Meteorološka najava (2).jpg
RHZM/Screenshot 

U nedelju, a posebno početkom sledeće sedmice, zadržaće se i dalje nestabilno vreme sa čestom pojavom kiše i pljuskova sa grmljavinom i uslovima za lokalno veću količinu padavina u ponedeljak i utorak (1. i 2. maja).

(MONDO/Kurir)