Granične gužve koje su karakteristične za letnje mesece, malo su požurile usled produženog vikenda u susret 1. maju, te se na granici između Severne Makedonije i Grčke, na prelazu Bogorodica - Evzoni, stvorila velika, kilometarska gužva. Državljani Srbije koji su rešili da produženi vikend usled Prvog maja iskoriste da posete neku od zemlja u regionu, sudeći po slikama sa graničnih prelaza, ali i izveštaju AMSS-a i AMSM-a moraće da se naoružaju strpljenjem.

Čeka se na Evzoniju, Dojranu i Preševu

Na graničnom prelazu Bogorodica - Evzoni, prema podacima na sajtu AMSM-a, čeka se do dva sata. Sudeći po kamerama, gužve su ogromne, te vozila prosto mile u oba pravca i to prelazeći jedva metar na dvadesetak minuta. Slična situacija je i na graničnom prelazu Dorjan, koji se uglavnom koristi kao alternativni put za ulazak u Grčku, a na kojem se prema dostupnim podacima čeka između 45 minuta i jednog sata.

Ništa manja gužva nije ni na graničnom prelazu između Srbije i Severne Makedonije, Preševo, gde se prema sajtu AMSS-a, čeka i više od šezdeset minuta.

Gužve se tek očekuju

U prilog činjenici da se na Evzoniju mili usled nezapamćenih gužvi, ide i objava unutar grupe "Grčka info" gde je jedan od korisnika podelio fotografiju sa graničnog prelaza Evzoni.

(MONDO/Blic)