Prema prognozi, koja je objavljena na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, za 1. maj nas očekuje pretežno sunčano vreme bez padavina. 

Prema poslednjim informacijama, u većem delu Srbije vreme će biti toplo i lepo. Za Beograd je najavljeno sunčano vreme bez padavina. Minimalna jutarnja temperatura biće 10 stepeni Celzijusa, a maksimalna 22. Za Novi Sad je najavljeno slično vreme, sa razlikom da će minimalna jutarnja temperatura biti 8 stepeni. 

U Nišu se očekuje isto vreme kao i u Novom Sadu, prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije. U Kragujevcu će isto biti pretežno sunčano vreme. Minimalna jutarnja temperatura biće 7 stepeni, a maksimalna 22. Prognozu za 1. maj objavio je i meteorolog Marko Čubrilo koji je naveo da postoje velike šanse da za praznik bude sunčano uz ređu pojavu pljuskova. 

6w7m3siw copy.jpg
Republički hidormeteorološki zavod, Republički Hidrometeorološki zavod/Printscreen 

"U ponedeljak, 1. maja, pod uticajem ciklona nad Tirenskim morem iznad južnih, jugozapadnih, zapadnih, severozapadnih i delom središnjih oblasti regiona nestabilno uz grmljavinske pljuskove, a moguće su i lokalne nepogode. Nad ostalim delom regiona pretežno sunčano, samo ponedge uz lokalnu pojavu grmljavinskih pljuskova. Tokom dana vetar u okretanju na jugoistočni smer i u pojačanju, duž Jadrana jugo, a u košavskom području topla košava. U ponedeljak dnevni maksimum od oko +17 na jugozapadu i zapadu, do oko +25 ponegde na istoku regiona", objavio je Čubrilo na svom Fejsbuk profilu.

Prema njegovim rečima, u utorak nad zapadnim, jugozapadnim, i središnjim predelima pretežno oblačno uz kišu i grmljavinske pljuskove, dok bi na istoku uglavnom bilo suvo. "Posle podne i uveče nestabilnosti se očekuju i nad severnim i ponegde istočnim predelima regiona. Vetar južni, duž Jadrana jak jugo, a u košavskom području jaka i olujna košava, uveče u slabljenju. Dnevni maksimum malo niži u odnosu na ponedeljak", napisao je Čubrilo. 

(MONDO)