• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DA LI ĆE KIŠA POKVARITI 1. MAJ? OVO JE PROGNOZA! Planirate roštilj u prirodi? Evo kakvo će vreme biti na Praznik rada!

Autor Ivana Vlajković

Objavljena je najava Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije za 1. maj!

 Vremenska prognoza za 1 maj 2023 Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Prema prognozi, koja je objavljena na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, za 1. maj nas očekuje pretežno sunčano vreme bez padavina. 

Prema poslednjim informacijama, u većem delu Srbije vreme će biti toplo i lepo. Za Beograd je najavljeno sunčano vreme bez padavina. Minimalna jutarnja temperatura biće 10 stepeni Celzijusa, a maksimalna 22. Za Novi Sad je najavljeno slično vreme, sa razlikom da će minimalna jutarnja temperatura biti 8 stepeni. 

U Nišu se očekuje isto vreme kao i u Novom Sadu, prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije. U Kragujevcu će isto biti pretežno sunčano vreme. Minimalna jutarnja temperatura biće 7 stepeni, a maksimalna 22. Prognozu za 1. maj objavio je i meteorolog Marko Čubrilo koji je naveo da postoje velike šanse da za praznik bude sunčano uz ređu pojavu pljuskova. 

Izvor: Republički hidormeteorološki zavod, Republički Hidrometeorološki zavod/Printscreen

"U ponedeljak, 1. maja, pod uticajem ciklona nad Tirenskim morem iznad južnih, jugozapadnih, zapadnih, severozapadnih i delom središnjih oblasti regiona nestabilno uz grmljavinske pljuskove, a moguće su i lokalne nepogode. Nad ostalim delom regiona pretežno sunčano, samo ponedge uz lokalnu pojavu grmljavinskih pljuskova. Tokom dana vetar u okretanju na jugoistočni smer i u pojačanju, duž Jadrana jugo, a u košavskom području topla košava. U ponedeljak dnevni maksimum od oko +17 na jugozapadu i zapadu, do oko +25 ponegde na istoku regiona", objavio je Čubrilo na svom Fejsbuk profilu.

Prema njegovim rečima, u utorak nad zapadnim, jugozapadnim, i središnjim predelima pretežno oblačno uz kišu i grmljavinske pljuskove, dok bi na istoku uglavnom bilo suvo. "Posle podne i uveče nestabilnosti se očekuju i nad severnim i ponegde istočnim predelima regiona. Vetar južni, duž Jadrana jak jugo, a u košavskom području jaka i olujna košava, uveče u slabljenju. Dnevni maksimum malo niži u odnosu na ponedeljak", napisao je Čubrilo. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 14

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jasna

1 maj je izgubio kompletan smisao...Tocak prava radnika vracen unazad na korak smo do feudalizma pogotovo u privatnom sektoru i radnim logorima! Pitate li se ljudi ?

Čako Palamini Tiniki

Nikada nisam slavio te iluminati svetske nametnute kvazi predstave, kao praznik rada. Kakvog rada cega ceo svet u rasulu, covecanstvo palo na ispitu. Da li ce mislim i oni koji planetarno kolo vode kontrolisu blentave mase, hoce li oni sutra podpaliti rositilj i slaviti, naravno da ne. Hleba i igara a zivot prodje u nista i tako svaka geberacija dluzi svrsi i nikada svoja Bogom dana prava ne ostvari realno i stvarno, lepo je to svetski smisljeno.

Znam da ne znam

Mi smo to kao klinci proslavljali i islo se po par dana, sada, u kasnim dvadesetim slabo sam to proslavljalja niti to praznujem. Izblejim ili odmorim kuci, to je sve, super jedan dan odmaras kuci, jer znas da skoro nista nigde ne radi.

special image