Voditeljka Milica Kon oglasila se nakon što je javnost obaveštena da je direktorka Osnovne škole "Drinka Pavlović" Nataša Vasić podnela ostavku.

"Ne mogu da kažem da sam zadovoljna zbog toga što je direktorka dala otkaz, nije problem ovde u individuama i to neće rešiti problem. Bag je u institucijama i nemoći da se savladaju roditelje nasilne dece. Meni deluje da se roditelji koji imaju problematičnu decu čak i diče što imaju "opasnog" malog. Meni ostaje da se nadam da će na njeno mesto doći neko oštriji i žustriji, koji će pozvati institucije i uporno im govoriti: "Morate, morate da reagujete", kaže Milica Kon. 

Navela je da joj se direktorka, nastavnica ni roditelji nisu obratili nakon što je problem iznela javno ali da jesu mnogi drugi roditelji čija deca prolaze kroz slične stvari. "Pisala mi je čak jedna mama iz škole "Ribnikar" u želji da podrži to što sam istupila javno. Ja znam da se škola moje ćerke ljuti što sam sve ispričala, ali oni me nikada nisu pozvali da me umire. Mislim da je glavni problem u nekomunikaciji, mogla sam sve ovo da rešim na moj način, ali sam odlučila zbog svih ostalih da progovorim javno. Mislim da je veliki problem čak i u roditeljima koji se ljute kada im se ukaže da je njihovo dete nasilno", rekla je.

Milica je navela da je njena ćerka prehlađena i da ne ide u školu, ali da bi trebalo da se ovih dana vrati u školsku klupu. "Inače sa nelagodom odlazi u školu zato što stalno strepi, jer ako nju neko ne dira, onda diraju njene drugarice što joj podjednako teško pada. To traje dugo, jer i časovi tokom dana traju dug vremenski period i uvek razmišlja da li da sedne iza ili ispred deteta koje je nasilno, jer takva deca šutiraju u stolicu, čupaju i vrište, a nastavnici nemaju odrešene ruke da to reše na možda neki pravilniji način", objasnila je Milica Kon.

U zvaničnom saopštenju, direktorka Vasić navodi da je u sredu, 10. maja, podnela neopozivu ostavku na mesto direktora škole iz "duboko ličnih razloga". Neposredno pre ostavke direktorke, voditeljka Milica Kon iznela je u javnost slučaj svoje ćerke, učenice OŠ "Drinka Pavlović", koja je, kako tvrdi, pretrpela vršnjačko nasilje u ovoj školi.

(MONDO/Blic)