Er Srbija je danas, 19. maja, letom JU552 u 12:40 časova, uspostavila letove na novoj liniji između Beograda i Napulja. Srpska nacionalna avio-kompanija će letove do glavnog lučkog grada na jugu Italije obavljati dva puta nedeljno, ponedeljkom i petkom. Inauguracioni let Er Srbije svečano je dočekan na napuljskom međunarodnom aerodromu, poznatijem kao "Capodichino" smeštenom šest kilometara severoistočno od centra Napulja.

"Italija sa punim pravom nosi epitet jedne od najlepših zemalja sveta, koju godišnje posete milioni turista, vraćajući joj se inspirisani italijanskim stilom života, jezikom, muzikom, bogatim kulturno-umetničkim nasleđem, modom i naravno hranom. Jednako je privlačna turistima tokom sva četiri godišnja doba i uvek ima šta da ponudi, od Dolomita i Alpa na severu, preko nestvarnih pejzaža centralnog dela zemlje do najlepših plaža na jugu.

Broj destinacija do kojih naša kompanija leti u toj mediteranskoj zemlji neprekidno se povećava. Najnovija destinacija u
našoj mreži je Napulj, treći najveći grad u Italiji. Zahvaljujući direktnoj i redovnoj liniji do "prestonice najbolje pice na svetu", obala Amalfi, Kapri i Vezuv nikada nisu bili bliži", rekao je viši menadžer za planiranje i optimizaciju reda letenja Er Srbije, Bojan Aranđelović.

"Pored direktnih letova ponedeljkom i petkom, naši putnici biće u mogućnosti da stignu do Napulja i preko rimskog aerodroma Fjumićino, kombinujući naše redovne letove do italijanske prestonice sa direktnim brzim vozovima kompanije Trenitalia koji saobraćaju od rimskog aerodroma do glavne železničke stanice Napoli Centrale", dodao je on.

Napulj je grad bogate istorije, neverovatne arhitekture i kulturnog nasleđa. Krase ga tvrđave Castel del Ovo i Nuovo, katolička neoklasična bazilika San Francesco di Paola, katedrala Duomo i kraljevska palata Palazzo Reale. Ljubitelje istorije obradovaće mogućnost posete drevnom rimskom gradu Pompeii i arheološkom nalazištu Herculaneum. Iako se Napulj smatra rodnim mestom pice ne propustite da probate neverovatne morske plodove, kao i ukusno voće i povrće koje se uzgaja na vulkanskom tlu oko Vezuva.

(MONDO)