Ministarka za brigu o porodici i demografiji Darija Kisić je iznela nove informacije o devojčici (8) koju je otac držao zaključanu godinama u stanu u Mirijevu. Otac devojčice, Uroš Pašajlić (38) je uhapšen, a ministarka je otkrila da je pronađena hraniteljska porodica u koju će devojčica biti smeštena nakon lečenja. Slučaj nasilja u porodici koji je zgrozio javnost sada polako dobija srećan kraj.

"Trebaće joj duži period psihološke podrške i imamo čitav plan aktivnosti kojom će takva vrsta podrške da bude pružena detetu. Izvršen je izbor adekvatne hraniteljske porodice, gde će dete biti smešteno nakon lečenja. Centar za porodični smeštaj i usvojenje Beograd i zdravstvena ustanova u kojoj se dete leči sačinili su", rekla je Darija Kisić u Skupštini Srbije.

Hraniteljskoj porodici će nakon smeštaja deteta biti obezbeđenja intenzivna stručna podrška u periodu prilagođavanja deteta na nove porodične okolnosti. Pokrenut je postupak lišavanja roditeljskog prava oba roditelja deteta.

Centar za socijalni rad Palilula je kod nadležnog suda pokrenulo postupak lišavanja roditeljskog prava oba roditelja deteta”, zaključila je Kisić.

Kurir Zvezdara

(MONDO/Euronews)