• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

USPEŠNO ZAVRŠENA ČETVRTA SEZONA PROJEKTA „ZASADI DRVO“

Izvor Promo

Najvažniji rezultati: 600.000 posađenih sadnica, permanentna kampanja za podizanje svesti o važnosti životne sredine i brojne edukativne aktivnosti

 Zasadi drvo Izvor: Promo

Završena je četvrta sezona najvećeg pokreta masovne sadnje u Srbiji „Zasadi drvo“ zahvaljujući kojem je do sada posađeno nešto više od 600.000 sadnica na 350 lokacija širom Srbije. Pored sadnje, izuzetno značajan rezultat ovog projekta je podizanje svesti o važnosti životne sredine, kao i realizacija brojnih edukativnih aktivnosti. Do sada je ozelenjeno 17 gradova, očišćena je dugogodišnja divlja deponija i pretvorena u zelenu oazu, obezbeđeno je 10.000 sadnica za sve osnovne škole u Srbiji, održane su 33 edukativne radionice za decu, oslikani su murali u Beogradu i Čačku i organizovane konferencije na temu šumarstva na kojima su okupljeni eksperti i donosioci odluka iz državnog, nevladinog i privatnog sektora.

Izvor: Promo

 „Zasadi drvo“ je jedinstven poduhvat za zdraviju životnu sredinu koji su pokrenule kompanije Adria Media Group i dm drogerie markt uz podršku institucionalnih partnera, a realizovan je uz veliku pomoć građana. Njegov značaj iz sezone u sezonu sve je veći, a za sledeću sezonu najavljeni su novi ambiciozni planovi.

Izvor: Promo

Ana Aleksić, članica uprave kompanije Adria Media Group, izrazila je zadovoljstvo zbog ostvarenih rezultata i najavila nove ciljeve projekta: „Pre 4 godine kada smo pokrenuli „Zasadi drvo“ nismo ni sanjali da će ovaj projekat da preraste u pokret najmasovnije sadnje u Srbiji. Do sada smo posadili 600.000 sadnica, a pored toga smo zahvaljujući snazi medija naše kompanije Adria Media Group i raznovrsnim edukativnim aktivnostima u okviru projekta, uspeli da podignemo svest javnosti o značaju životne sredine i inspirisali druge da pokrenu brojne slične akcije. Posebno smo ponosni što smo probudili zajedništvo u ljudima i uz podršku naših zaposlenih, institucionalnih partnera, brojnih volontera i javnih ličnosti, omogućili da se uključi svako ko želi da doprinese da naša zemlja bude zelenija i zdravija za život. S istim entuzijazmom i novim ciljevima nastavljamo dalje, jer je to naš način da pokažemo odgovornost prema zajednici u kojoj živimo i radimo“, poručila je Ana Aleksić.

Izvor: Promo

 Svetlana Jovanović Mitić, resorna menadžerka marketinga i komunikacija dm Srbija i Severna Makedonija, s ponosom je govorila o rezultatima četvrte sezone „Zasadi drvo“: „Više od 1.000 volontera zajedno sa našim koleginicama i kolegama i partnerima stoji iza 600.000 zasađenih stabala najveće akcije pošumljavanja u Srbiji. Pored sadnje, ozeleneli smo i 17 gradova širom Srbije, a ovu fazu obeležile su i brojne aktivnosti, pre svega za najmlađe. Edukacije su u ovoj sezoni sprovedene u 5 vrtića, a deca su imala priliku da sade lavandu, smilje i ruzmarin, pravili su hotele za insekte i slušali edukaciju o pčelama. Takođe, sve osnovne škole u Srbiji dobile su po dve sadnice bora koje su posadile u dvorištima, a sprovedeno je i ozelenjavanje dvorišta Medicinske škole u Zemunu. Na putu ka zelenijoj planeti, na ovaj način svoje vrednosti o društvenoj odgovornosti i očuvanju životne sredine prenosimo i najmlađim članovima zajednice“, istakla je Svetlana Jovanović Mitić.

Izvor: Promo

Projekat „Zasadi drvo“ pokrenuli su Adria Media Group i dm drogerie markt, uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za šume, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, JP„ Srbijašume“, JP „Vojvodinašume“, Pokreta gorana Srbije, Privredne komore Srbije, Botaničke bašte „Jevremovac“ Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Šumarskog fakulteta u Beogradu, Šumarske škole Kraljevo, Zavoda za zaštitu prirode, a od ove sezone i dva nova institucionalna partnera – Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine i Instituta za šumarstvo.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA