• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KOLIKO KOŠTA PUT DO GRČKE I GDE JE NAJJEFTINIJE GORIVO? Cene hrane kao u Srbiji - Za kilogram mesa potrebno 5€

Autor Ivana Vlajković

U grčkim prodavnicama cene hrane su kao i u Srbiji, kako je naveo jedan korisnik Fejsbuka.

 Grčka letovanje 2023 Izvor: YouTube/Printscreen/ windrides

Veliki broj ljudi iz Srbije svake godine letuje u Grčkoj i mnoge zanima koliko će im novca biti potrebno za odmor u ovoj zemlji. Cene smeštaja u Grčkoj zavise od turističke destinacije, blizine mora, vrste smeštaja, sezone i drugih faktora.

Hotelski smeštaj u Grčkoj može da košta između 30 i 200 evra po noći, u zavisnosti od kategorije hotela. Cena studija košta od 60 do 150 evra po noćenju. Cena jednosobnog apartmana u Grčkoj može se kretati od 30 do 100 evra po noći, dok cena dvosobnog apartmana može biti od 60 do 150 evra po noći. Cene vila u Grčkoj se kreću od 100 do 400 evra po noći, u zavisnosti od lokacije i veličine. 

Navedene cene su isključivo okvirne i mogu se razlikovati u zavisnosti od mnogih faktora, kao što su sezona, popusti, dostupnost i drugi. Onima koji se odluče da letuju u studijima, apartmanima ili vilama važno je da znaju koja je cena hrane bilo u prodavnicama ili restoranima. 

"UGrčkoj u restoranima obrok kao što je giros, sulvaki i tako to košta od osam do 12 evra, porcije su svuda ogromne, negde vas i časte nekim kolačem, voćem i uzom. Riba se kreće od 15 do 50 evra - zavisi koja riba je u pitanju. U prodavnicama imate iste cene bukvalno kao i u Srbiji. U Lidlu imate maslinovo ulje od pet litara za 24 evra. U mesarama su krmenadle oko pet evra, belo meso od pet do 5.50 evra, bataci i krilca koštaju 4.5 evra...", naveo je cene jedan korisnik Fejsbuka. 

Korisnik je takođe naveo i koliko košta gorivo i putarina. Ova informacija je bitna onima koji se odluče da na putovanje idu sopstvenim prevozom. "Putarinu smo platili oko 30 evra kroz Makedoniju i Grčku. Gorivo u Makedonji smo sipali na zadnjoj pumpi "Lukoil" pred granicom sa Grčkom. Dizel je bio 1.12e. U Grčkoj je dizel bio 1.48 do 1.59. A benzin 1.78 do 1.82 koliko sam uspeo da obiđem i da pogledam cene. Mi smo konkretno bili na Lefkadi", napisao je korisnik. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 9

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Delhezi

Polihrono svaki dan 30 stepeni izgoresmo

Anamarija

Nalazim se u Grckoj na moru od 24.05.2023.godine. Nismo se kupali 24 maja a posle svaki dan. Voda topla cista sunce przi. Izgoreli smo danas. Hrana je za nijansu skuplja nego kod nas. Kafa u Paraliji 3 eura. Giros od 3.5 e pa navise. Sve u svemu ima svega da se kupi.Prodavci ljubazni kao i uvek. Prijatan odmor svima. Bez faktora 50 i 30ne dolazite.

Стела

Само што је време тамо као у Лондону

special image