Nakon što su primetili da se krupan medved kreće u njihovoj neposrednoj blizini, među meštanima sela Trešnjevica kod Arilja zavladali su strah i panika. Kako kažu, nikad ranije se nije dešavalo da ove krupne zveri priđu tako blizu njihovim kućama. "Ogromne stope su uslikane u bazenu za navodnjavanje koji je sada skoro prazan i u njemu je mala količina vode. Odmah pored se nalaze porodične kuće i od kako su to videli, evo već tri dana meštani sa strahom izlaze napolje", kaže za RINU Živorad Novitović.

Arilje (2).jpg
Rina 

On dodaje da se u blizini nalaze mnogi malinjaci, a berba malina samo što nije počela stoga je pitanje kako će meštani i ući u svoje zasade, jer se plaše da ih ne iznenadi šumska životinja.

Meštanin Mladen Pantović iz Trešnjevice je upravo tokom rada u malinjaku i čišćenjem bazena otkrio tragove i slikao ih. Nadamo se da će nam neko izaći u susret, jer se ljudi zaista plaše da uđu u svoje voćnjake i na imanja. Medvedi kad su gladni ne prezaju ni od čega, kaže Živorad koji je ujedno i predsednik Udruženja malinara Vilamet. Ovo nije ni prvi ni jedini put da medevedi prave problem meštanima sela u Zapadnoj Srbiji, među ugroženim su i planinska sela u susednoj Ivanjici.

Arilje (1).jpg
Rina 

(MONDO)