Oni su sprečili pokušaj krijumčarenja 240 kilograma uglja za nargile kojima je bio natovaren jedan kombi domaćih registarskih oznaka. Prekršaj je otkriven na ulazu u zemlju kada je za detaljan pregled izdvojen kombi ''VW Crafter'' kojim je upravljao 33-godišnji srpski državljanin.

Carina Srbije Carina Srbije

Vozač kombija je carinicima prijavio polovnu kuhinju, medicinski krevet, tri nova aparata za domaćinstvo i dva polovna televizora, ali je tokom pregleda u prtljažniku otkriveno i 12 neprijavljenih kutija sa po 20 pakovanja od po kilogram uglja za nargile koje su bile pokrivene ćebetom.

Reč je o uglju ''Amy Deluxe Coconut Charcoal'' koji se dobija od kokosovih ljuski i važi za sporo sagorevajuće ekološko gorivo. Vozač je nakon otkrivanja neprijavljene robe carinicima rekao da nije znao da mu se ta količina uglja nalazi u kombiju. Neprijavljeni ugalj za nargile je privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.

Nova zaplena desila se samo sedam dana nakon što su carinici na Kelebiji u automobilu nemačkih tablica pronašli 15 miliona evra. 

(MONDO/Kurir)